S&P a îmbunătăţit ratingul Greciei cu şase trepte

Agenţia de evaluare financiară Standard and Poor's Ratings Services (S&P) a îmbunătăţit marţi, cu şase trepte, ratingul suveran al Greciei, până la 'B minus' de la 'selective default' (incapacitate parţială de plată), după finalizarea operaţiunii de răscumpărare de obligaţiuni, informează un comunicat de presă.
Economica.net - mar, 18 dec. 2012, 20:57
S&P a îmbunătăţit ratingul Greciei cu şase trepte

De asemenea, S&P a îmbunătăţit ratingul pentru datoriile pe termen scurt, în valută şi monedă locală, ale Greciei la ‘B’ de la ‘selective default’, perspectiva asociată fiind una stabilă.

Agenţia a subliniat că acţiunea sa reflectă finalizarea programului de răscumpărare de obligaţiuni guvernamentale greceşti în tandem cu aprobarea de către Eurogrup a unei noi tranşe din programul de sprijin destinat Greciei.

‘Credem că decizia statelor membre din zona euro de a oferi sprijin Greciei este o dovadă a hotărârii lor de a restabili finanţele Greciei şi de a păstra Grecia în zona euro’, se arată în comunicatul Standard and Poor’s.

Săptămâna trecută, partenerii din zona euro şi Fondul Monetar Internaţional au convenit să elibereze 49,1 miliarde de euro în patru tranşe pentru a permite Greciei să evite intrarea în incapacitate de plată, după ce autorităţile de la Atena au adoptat noi măsuri de austeritate şi au finalizat operaţiunea de răscumpărare de obligaţiuni.

‘Perspectiva asociată ratingului pe termen lung este una stabilă, semn al unui echilibru între punctul nostru de vedere cu privire la angajamentul guvernului grec faţă de consolidarea fiscală şi ajustarea structurală vis-a-vis de provocările economice şi politice’, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare. Standard and Poor’s ar putea decide o nouă îmbunătăţire a ratingului Greciei dacă guvernul de la Atena va respecta în totalitate programul convenit cu FMI/UE.

În urmă cu doar două săptămâni, Standard and Poor’s a plasat Grecia în incapacitate parţială de plată, ‘selective default’, cu o treaptă deasupra falimentului.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...