S&P menţine ratingul Greciei la nivelul default restricţionat

Standard&Poor’s (S&P) a anunţat joi că va menţine ratingul Greciei la nivelul default restricţionat până când va fi finalizat schimbul obligaţiunilor emise în conformitate cu alte legislaţii decât cea elenă.
Economica.net - joi, 15 mart. 2012, 19:16
S&P menţine ratingul Greciei la nivelul default restricţionat

Totodată, agenţia a atribuit noilor obligaţiuni suverane, rezultate în urma schimbului cu creditorii privaţi a titlurilor emise conform legislaţiei elene, calificativul „CCC”.

„Ratingul suveran al Greciei va rămâne la default restricţionat (selective default SD) până la finalizarea schimbului obligaţiunilor care nu au fost emise în conformitate cu legislaţia elenă, proces care ar urma să se încheie până la 11 aprilie”, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

S&P a precizat că după acest schimb este probabil ca ratingul Greciei să fie îmbunătăţit la nivelul „CCC”.

Fitch a îmbunătăţit marţi ratingul Greciei la nivelul „B-” cu perspectivă stabilă, fiind prima agenţie de evaluare financiară care a scos calificativul din categoria default, după ce autorităţile de la Atena au finalizat schimbul de obligaţiuni cu creditorii privaţi, prin care datoriile au fost reduse cu peste 100 de miliarde de euro.

Cele trei mari agenţii de rating, Fitch, Moody’s şi Standard&Poor’s, au retrogradat în repetate rânduri ratingul Greciei, pe parcursul crizei, aducând calificativul până la nivelul corespunzător unui default (încetare de plăţi), ca urmare a programului prin care creditorii privaţi au acceptat pierderi de 74% legate de portofoliul de obligaţiuni elene.

În urma acestui program, prin care datoriile au fost reduse cu peste 100 de miliarde de euro, şi a celui de-al doilea plan de salvare convenit cu UE şi FMI, datoria publică a Greciei ar trebui să scadă la 120% din PIB până în 2020, de la 160% în prezent.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...