S.R. Stănescu, candidat pensionar cu peste 3 milioane euro datorii şi o firmă de 8 milioane de lei

Sorin Roşca Stănescu, candidat PNL pentru un mandat de senator în Dâmboviţa, se declară pensionar şi precizează că are datorii de peste 3 milioane de euro scadente în acest an, dar şi faptul că deţine o societate a cărei valoare ajunge la 8 milioane de lei.
Economica.net - vin, 02 nov. 2012, 19:28
S.R. Stănescu, candidat pensionar cu peste 3 milioane euro datorii şi o firmă de 8 milioane de lei

Potrivit declaraţiei de avere depusă de Sorin Roşca Stănescu, acesta deţine din 2008, în urma cumpărării, 10.010 de metri pătraţi de pădure în judeţul Ilfov, dar şi 13.458 de metri pătraţi teren intravilan în acelaşi judeţ, cumpărat în 2010.

El menţionează că a construit în Comuna Gruiu 4 corpuri de clădire, cu o suprafaţă de 1074 de metri pătraţi, reprezentând casă de vacanţă.

Candidatul PNL mai are o şalupă Malibu fabricată în 2007, un autoturism BMW Z4 din 2005 şi un skijet Seadoo Bombardier fabricat în 1996.

El mai declară bijuterii de 30 de mii de euro, obiecte de artă de 220 de mii de euro şi 20 de ceasuri cu o valoare de 30 de mii de euro.

Roşca Stănescu precizează că a acordat împrumuturi de 841.606 de lei şi 827.996 de euro către trei societăţi: Virtual Big Bang SRL, Captain Port Service Product SRL şi Spada Digital Media SRL.

Pe de altă parte, el are credite de 3.019.653 de euro la BRD, contractat în 2008 şi scandent în 2012, dar şi alte două credite la Raiffeisen Bank de 1.407.527 de franci elveţieni.

Chiar dacă nu declară conturi bancare mai mari de 5.000 de euro, Roşca Stănescu susţine la secţiune veniturilor realizate în 2011 că cei doi copii au beneficiat de dobânzi pentru mai multe depozite.

El susţine că a obţinut o dobândă de 14.328 de franci elveţieni dintr-un depozit la Clariden Leu, dar şi alţi 7.164 franci elveţieni de la aceeaşi bancă în contul altui depozit. El a mai obţinut în două cazuri dobânzi de câte 1.075 de euro pe 12 luni pentru două depozite la Raiffeisen Bank.

În ceea ce priveşte veniturile, Roşca Stănescu spune că a obţinut 179.645 de lei pentru un teren vândut în comuna Gruiu, dar şi 33.167 de lei ca director general la SC Virtual Big Bang SRL, în timp ce soţia sa a beneficiat de un salariu de 36.299 de lei.

Conform declaraţiei de interese, candidatul PNL mai deţine peste 90% din Aero Marina Club SRL, în valoare de 8.329.180 de lei. El mai este asociat la SC Ans News SRL, Captain Port Service Product SRL, Timac International SRL, Spada Digital Media SRL şi Apogeu Info SRL.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...