1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

SABMiller: Vânzările au crescut cu 23% în România în ultimele trei luni din 2012

Grupul SABMiller, proprietarul Ursus Breweries, a raportat o creştere de 23% a volumului vânzărilor din România pentru ultimele trei luni ale anului trecut, potrivit unui comunicat transmis marţi de companie.

22 ian, 2013 | Mediafax

Anterior, în perioada aprilie-septembrie din 2012, volumul vânzărilor de bere ale SABMiller în România a crescut cu 25% faţă de perioada corespunzătoare a anului anterior.

SABMiller este prezent pe piaţa românească prin intermediul Ursus Breweries, care deţine unităţi de producere a berii la Timişoara, Cluj-Napoca, Buzău şi Braşov. Totodată, grupul a achiziţionat în 2009, prin Ursus Breweries, producătorul Bere Azuga.

În Europa, SABMiller a raportat o creştere organică de 1% a volumului vânzărilor de bere în ultimele trei luni ale anului trecut, afectată de încrederea scăzută a consumatorilor.

Livrările din Polonia au afişat un declin de 2% în perioada analizată, din cauza scăderii încrederii consumatorilor, însă piaţa berii din această ţară a avut performanţe superioare altor categorii de băuturi alcoolice, notează SABMiller.

Volumul vânzărilor companiei în Cehia a scăzut cu 11%, ca urmare a menţinerii trendului negativ pe segmentul băuturilor consumate pe loc şi impactului unor creşteri de preţuri operate în luna octombrie.

La nivel mondial, SABMiller a înregistrat în ultimele trei luni ale anului trecut o creştere organică de 2% a volumului vânzărilor de bere, care urcă la 6% după includerea efectului diverselor achiziţii şi vânzări de active operate de companie în 2012. Veniturile au crescut cu 8% în bază organică, respectiv 17% în formă brută, notează compania.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO