SABMiller vinde participaţia de 1,09 miliarde de dolari deţinută la un grup hotelier din Africa de Sud

SABMiller Plc vrea să vândă participaţia de 1,09 miliarde de dolari deţinută la grupul hotelier Tsogo Sun Holdings din Africa de Sud, deoarece al doilea mare producător de bere la nivel mondial vrea să-şi extindă poziţia pe piaţa băuturilor din Africa, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 07 iul. 2014, 13:56
SABMiller vinde participaţia de 1,09 miliarde de dolari deţinută la un grup hotelier din Africa de Sud

În aprilie, SABMiller anunţa că participaţia de 39,6% deţinută la Tsogo Sun nu mai este considerată un activ de bază. Compania va vinde în două etape acţiunile deţinute la grupul hotelier, prima dată va fi o vânzare către investitori instituţionali apoi o răscumpărare a titlurilor de către Tsogo Sun.

Acţiunile SABMiller au scăzut cu 0,5%, la 3.379 penny, la bursa de la Londra.

Recent, SABMiller a anunţat că se aşteaptă la uşoare schimbări ale mediului operaţional în acest an, deoarece a raportat câştiguri anuale în linie cu estimările analiştilor.

Creşterea încă va fi condusă de pieţele în curs de dezvoltare, iar fluctuaţiile valutare vor afecta rezultatele, a anunţat SABMiller.

‘Vom continua procesul de inovare şi de revitalizare a produselor noastre, ne vom consolida poziţia pe pieţele în creştere şi ne vom spori eficienţa operaţiunilor. Suntem bine plasaţi pentru a continua să acordăm profituri solide investitorilor’, a afirmat directorul general al companiei, Alan Clark.

Compania, cu sediul la Londra, a compensat declinul din Europa şi piaţa dificilă din SUA prin reducerea costurilor şi orientarea spre consumatorii din ţările în curs de dezvoltare din America Latină şi Africa.

În anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2014, profitul operaţional înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a urcat cu 1,2%, la 6,45 miliarde de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 6,44 miliarde de dolari.

Recent, SABMiller a anunţat că cifra sa de afaceri a înregistrat o creştere de 3%, datorită creşterii volumului de vânzări de bere şi băuturi non-alcoolice.

Producătorul mărcilor de bere Miller şi Peroni a explicat că vânzările sale anuale au crescut cu 2% în total, în condiţiile în care vânzările de bere s-au majorat cu 1%, iar cele de băuturi non-alcoolice au avansat cu 5%.

SABMiller plc. este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participaţii în societăţi producătoare de bere sau acorduri de distribuţie pe şase continente. Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, cu brandurile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nostro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd’s şi Stejar.

Te-ar mai putea interesa și
Tribul Bakofeng, care are una dintre cele mai mari rezerve de platină din Africa, își vinde partea din mallurile Iulius din România
Tribul Bakofeng, care are una dintre cele mai mari rezerve de platină din Africa, își vinde partea din mallurile Iulius ...
RMH Property (RMH), o subsidiară a RMB Holdings, și al cărei cel mai mare acționar este fondul de investiții Royal Bakofeng Holdings Limited, deținut de tribul Bafokeng din Africa de Sud, a......
Moscova expulzează opt diplomați greci, din cauza livrărilor de arme făcute de Atena către Ucraina
Moscova expulzează opt diplomați greci, din cauza livrărilor de arme făcute de Atena către Ucraina
Rusia a anunţat luni expulzarea a opt diplomaţi greci, în special din cauza livrărilor de echipament militar din Grecia ...
Guvernul a adoptat noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene
Guvernul a adoptat noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene
Guvernul a adoptat în şedinţa de luni noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene şi stabilirea cadrului ...
Atribuțiile CNCAV vor fi preluate integral de Ministerul Sănătății
Atribuțiile CNCAV vor fi preluate integral de Ministerul Sănătății
Atribuţiile Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 vor fi preluate ...