Săftoiu: Nu se fac privilegii sau derogări de la restructurarea personalului SRTv

Claudiu Săftoiu, propus pentru funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a declarat, marţi, că disponibilizările din postul public vor viza toate categoriile de personal.
Economica.net - mar, 09 oct. 2012, 18:08
Săftoiu: Nu se fac privilegii sau derogări de la restructurarea personalului SRTv

Întrebat dacă şi reporterii de teren ai TVR vor fi afectaţi de disponibilizări, Săftoiu a răspuns că „nu se fac privilegii”.

„Această măsură de restructurare vizează, în întregul său, corpul salariaţilor din SRTv. Este vorba despre cei 3.302 oameni care lucrează, cu carte de muncă, în SRTv. Nu se fac nici privilegii şi nici derogări de la acest program de restructurare”, a afirmat Săftoiu, la Palatul Parlamentului.

De asemenea, Săftoiu şi-a exprimat speranţa că selecţia de personal în vederea disponibilizărilor va fi reanalizată de noul Consiliu de Administraţie, astfel încât până la sfârşitul anului 2012 să fie puse „în acord toate doleanţele, dar şi toate imperativele procesului de restructurare”.

„În ceea ce priveşte programul de redresare economică, sunt convins că noul CA va reanaliza pagină cu pagină documentaţia cu privire la selecţia de personal, că vor fi aduse toate îmbunătăţirile şi corecţiile necesare în urma dialogului structurat pe care îi invit să-i aibă cu noi protestatarii,salariaţii Televiziunii Române, în aşa fel încât, până la sfârşitul anului, să avem posibilitatea să punem în acord toate doleanţele, dar şi toate imperativele procesului de restructurare şi să trecem cu bine această perioadă foarte dificilă pentru TVR”, a arătat Claudiu Săftoiu.

El a reiterat că decalarea calendarului selecţiei s-a produs, însă „nu este vorba despre o stopare”.

„Este vorba despre o prelungire a termenului de stabilire şi finalizare a documentaţiei cu privire la înscrierea în selecţia de personal. Este de datoria noului Consiliu de Administraţie să ia toate aceste aspecte în atenţie şi să producă cât mai curând posibil clarificările necesare încât să nu mai aibă loc posibile inadvertenţe, inegalităţi în declanşarea procesului de selecţie”, a mai arătat Săftoiu.

În context, Claudiu Săftoiu le-a prezentat scuze salariaţilor televiziunii publice pentru anumite afirmaţii generalizatoare făcute de el.

„Într-o anumită exprimare publică am folosit expresii inadecvate, calificative şi epitete pentru o minoritate din cadrul salariaţilor Televiziunii Române. Nu am generalizat în niciun fel, dar pentru că am observat că domniile lor se simt lezaţi, le cer scuze public. Lucrurile acesta însă nu mă opresc să remarc faptul că rămân în Televiziunea Română oameni care nu sunt demni să poarte numele de salariaţi, angajaţi ai TVR”, a mai afirmat Săftoiu.

Claudiu Săftoiu a fost ales, marţi, de membrii noului Consiliu de Administraţie, în funcţia de preşedinte-director general al SRTv.

Parlamentarii nu s-au reunit, însă, în cvorum, la plenul comun al Legislativului, pentru a vota numirea lui Săftoiu în fruntea SRTv.

Anterior, în aceeaşi zi, plenul reunit al Parlamentului a validat noua componenţă a Consiliului de Administraţie al SRTv, Claudiu Săftoiu fiind membru al CA, din partea PNL.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...