Şah la Carrefour. Kaufland deschide luna aceasta magazinul din zona Orhideea

Retailerul german Kaufland, numărul unu pe piaţa comerţului alimentar din România, va inaugura la finalul acestei luni al 11-lea hipermarket din Bucureşti, pe terenul fostei fabrici de bere Griviţa.  
Alina Stanciu - mar, 12 ian. 2016, 09:38
Şah la Carrefour. Kaufland deschide luna aceasta magazinul din zona Orhideea

Kaufland, liderul comerţului alimentar din România, este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru prima inaugurare din acest an. Compania va deschide, la finele lunii ianuarie, hipermarketul din zona şoselei Orhideelor, pe terenul fostei fabrici de bere Griviţa. Acesta va fi al 11-a unitate a nemţilor din Bucureşti şi a 106-a la nivel naţional. ” Ne dorim să deschidem noul magazin din zona Basarab la sfârşitul lunii ianuarie”, se arată într-un anunţ oficial al companiei.

Potrivit  unor surse ECONOMICA.NET, noul magazin va avea o suprafaţă de vânzare de peste 4.000 de metri pătraţi, o galerie comercială de aproape 300 de metri pătraţi şi se va deschide în imediata apropiere a Carrefour Orhideea, al doilea hipermarket din Bucureşti ca mărime şi unitatea cu cele mai mari vânzări pentru francezi. Carrefour Orhideea a fost inaugurat la finele lui 2003, fiind construit pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi. Suprafaţa de vânzare a Carrefour Orhideea este de 8.500 de metri pătraţi.

Citeşte şi Kaufland se pregăteşte de inaugurările lui 2016. Când vor deschide în Ferentari

Fabrica de bere Griviţa, cea pe terenul căreia Kaufland a început anul trecut construcţia hipermarketului pe care îl va inaugura în câteva săptămâni a fost închisă în 2004, producţia fiind mutată în celelate unităţi ale companiei. Ulterior, în primăvara anului trecut, terenul şi construcţiile au fost vândute de Heineken societăţii Kiseleff Development, deţinută de omul de afaceri Ionuţ Dumitrescu,  fondator al firmei de consultanţă imobiliară Eurisko, actualul CBRE România.

Compania ar mai putea deschide anul acesta încă un magazin în Bucureşti, în cartierul Ferentari din sectorul cinci al Capitalei.

Kaufland a raportat în 2014 o cifră de afaceri de 7,99 miliarde de lei şi un profit net de 409,7 milioane de lei. Faţă de anul anterior, retailerul a raportat o creştere a business-ului de 10,1%. Retailerul oprează 105 magazine la nivel naţional, din care 10 în Bucureşti.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Top autostrăzi prioritare la construit până în 2030: Sibiu – Pitești, Ploiești – Brașov și Poarta Sălajului – Biharia
Top autostrăzi prioritare la construit până în 2030: Sibiu – Pitești, Ploiești – Brașov și Poarta Sălajului ...
Autostrada Sibiu - Pitești (Transcarpați), cu loturile 2 și 3, a obținut punctaj maxim la prioritizarea proiectelor din ...
Kia Sportage, SUV dezvoltat special pentru Europa
Kia Sportage, SUV dezvoltat special pentru Europa
Kia a creat o variantă dedicată exclusiv pieței europene a modelului Sportage dotată cu sisteme de propulsie hybrid și ...
Măsurile de relaxare propuse prin Hotărârea CNSU: Fără interdicții de circulație noaptea, programul magazinelor se prelungește până la 22.00, acces la mall şi pentru „testaţi”, fără mască în spațiile deschise
Măsurile de relaxare propuse prin Hotărârea CNSU: Fără interdicții de circulație noaptea, programul magazinelor se ...
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat marți seară că în urma ședinței ...