Saint-Gobain Building Glass România a investit 180 de milioane de euro, în 10 ani de prezenţă în Romania

Saint-Gobain Building Glass România, unul dintre producătorii de sticlă marcanţi din România, a investit aproximativ 180 de milioane de euro, în cei zece ani de la intrarea pe piaţa locală, business-ul companiei putând ajunge la 80 de milioane de euro în 2016, a declarat Norbert Teschner, director general Saint-Gobain Building Glass România, la conferinţa de marcare a unui deceniu de prezenţă în România, desfăşurată, vineri, la fabrica grupului, din Călăraşi, potrivit Agerpres. 
Economica.net - vin, 30 sept. 2016, 17:28
Saint-Gobain Building Glass România a investit 180 de milioane de euro, în 10 ani de prezenţă în Romania

Compania este parte a grupului francez Saint-Gobain şi a intrat pe piaţa din România în 2005, fiind una dintre cele mai mari investiţii greenfield pe piaţa locală de după anul 1990.

Inaugurată în 2007 în urma unei investiţii de 135 de milioane de euro, fabrica a fost construită pentru dezvoltarea unei linii de sticlă float, pentru ca în 2008 să fie pusă în funcţiune linia de acoperiri metalice.

În 2013, prin alocarea de fonduri în valoare de şase milioane de euro, a fost inaugurată şi o line de sticlă laminată.

Capacitatea de producţie a fabricii din Călăraşi este de 21 milioane de metri pătraţi de sticlă float, dintre care zece milioane de metri pătraţi fiind supuse unui proces de acoperire metalică în cadrul liniei de sputerizare magnetronică, iar alte două milioane de metri pătraţi de sticlă float sau sputerizată urmează să intre pe linia de laminare.

Potrivit reprezentantului companiei, 40 de procente din producţie este direcţionată pe piaţa locală, restul fiind exportate în 42 de ţări între care Bulgaria, Turcia, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Grecia şi Croaţia.

Pe plan local, sticla produsă la Călăraşi este folosită în toate segmentele de piaţă, 50 de procente din producţie fiind direcţionată către proiecte din segmentul rezidenţial, urmând îndeaproape un volum specific de vânzări şi pe segmentul office.

Referitor la cifrele de afaceri ale companiei, Norbert Teschner a afirmat că în 2016 compania mizează pe un avans al business-ului cu 9-10 procente comparativ cu 2015, când Saint-Gobain Building Glass România a avut o cifră de afaceri de aproximativ 72 milioane de euro.

‘Pentru 2018 avem în plan inaugurarea unei noi linii de producţie de sticlă specială pentru parbrize, cu o capacitate de 500.000 de parbrize anual’, a spus Norbert Teschner.

Saint-Gobain Glass este o companie specializată în producţia de materiale de construcţii şi de sticlă, având o tradiţie de peste 350 de ani în cadrul grupului francez Saint-Gobain, care a avut vânzări globale de 39,6 miliarde de euro în 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...