1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Saint-Gobain România disponibilizează 42 de angajaţi, după conservarea unei linii de producţie din Ploieşti

Producătorul de materiale de construcţii Saint-Gobain Construction Products România - Business Unit Isover anunţă sistarea activităţii la linia de producţie din cadrul fabricii de la Ploieşti începând de luni, ceea ce va duce la disponibilizarea unui număr de 42 de angajaţi, potrivit unui comunicat al companiei.

04 ian, 2016 | Agerpres

'Decizia de a opri activitatea la această linie de producţie a fost luată ca urmare a efectelor crizei economice asupra sectorului de construcţii, a scăderii continue a vânzărilor şi profitabilităţii activităţii, în contextul în care în Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, există o supra-capacitate de producţie de vată minerală din fibre de sticlă. În plus, pentru continuarea activităţii linei de producţie din Romania ar fi fost nevoie de investiţii suplimentare de mai multe milioane de euro, investiţii care nu ar fi putut fi susţinute prin rezultatele financiare pe care acestea le-ar putea genera', precizează oficialii companiei.

Pentru persoanele ce urmează a fi disponibilizate, compania implementează un plan social prin care aceştia vor primi salarii compensatorii, dar şi sprijin pentru a obţine un alt loc de muncă în cel mai scurt timp: sesiuni de orientare şi reorientare profesională, cursuri de specializare cu certificare, suport psihologic şi altele, scrie Agerpres.

Compania va continua să producă pe cea de-a doua sa linie de producţie din Ploieşti, cea de fabricare a vatei minerale bazaltice, cu un număr total de 86 de angajaţi din departamentele producţie, comercial, logistic, financiar şi resurse umane.

Pentru a asigura necesarul de volume de vată din fibre de sticlă pentru piaţa din România, compania va importa produse de acest tip de la alte fabrici Isover din regiune.

Saint-Gobain operează în 66 de ţări, are peste 170.000 de angajaţi şi vânzări de 38,3 miliarde de euro în 2014.

În România, Saint-Gobain deţine opt activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, MTI Impex, PAM, Rigips şi Weber), având aproximativ 1.100 de angajaţi şi operează 12 unităţi de producţie în opt situri industriale situate în Braşov, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO