1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Salariaţii de la Uztel Ploieşti vor banii înapoi de la avocatul Remus Borza

Asociaţia Uztel, acţionara majoritară a producătorului de utilaje petroliere şi de construcţii Uztel Ploieşti, a obţinut de la Curtea de apel Craiova decizia irevocabilă de anulare de drept a comisionului de 3%, pe care l-a plătit firmei de  servicii juridice de insolvenţă Euro Insol, potrivit unui comunicat al asociaţiei.

13 feb, 2013 | | ECONOMICA.net

Euro Insol este controlată de avocatul Remus Borza, şi şi-a câştigat celebritatea după ce a fost desemnată administratorul judiciar al Hidroelectrica.

„Suma pe care avocatul Remus Borza trebuie să o returneze este de aproximativ 500.000 de euro, echivalentul onorariului încasat din data de 22.09.2011 până în prezent“,  spune comunicatul Asociaţiei „Uztel“, care are aproape 84 % din acţiunile Uztel Ploieşti (UZT).

Uztel Ploieşti (UZT) este în proces de reorganizare, după ce şi-a declarat insolvenţa în 2010, iar asociaţia salariaţilor susţine că firma este administrată, în mod ilegal, de consorţiul de administratori judiciari, format din Euroinsol Consulting Ploieşti, prin Alina Maer, şi Euro Insol Bucureşti, prin Remus Borza.

„Este inadmisibil ca, într-un proces de reorganizare, un personaj, fie el şi Remus Borza, să joace un rol dublu – şi de administrare şi de supraveghere. Incompatibilitatea este evidentă (...) Conform Legii Insolventei (85/2006) şi planului de reorganizare aprobat de judecatorul sindic, administrarea şi conducerea societaţii revin administratorului special, iar administratorul judiciar are doar rolul de supraveghere“, scrie Dan Rădulescu, administratorul special al Uztel, în comunicatul Asociaţiei Uztel.

Uztel Ploieşti (UZT) a încheiat anul trecut cu un profit net de 3,8 milioane de  lei (0,9 mil. Euro). Chiar dacă profitul este în scădere cu circa 30% faţă de anul precedent, 2012 este al doilea an de profit obţinut în stare de insolvenţă. Cifra de afaceri s-a diminuat cu 23,6%, până la 58,8 milioane de lei.

Conflictul dintre REmus Borza şi Asociaţia „Uztel“, care ar fi controlată de Dan Rădulescu şi Constantin Trestioreanu, sunt mult mai complicate. „Anul trecut Uztel a avut rezultate mai slabe pentru că timp de opt luni de zile am avut o hotărâre de faliment, solicitată de acţionari şi admisă de instanţă. Toţi beneficiarii externi, inclusiv principalul client OMV, au fugit de companie. ABB a ridicat toate comenzile“, declara dumincă, Fremus Borza pentru ZF Corporate.

Asociaţia „Uztel“ s-ar fi opus planului de reorganizare propus de Borza, dar ar fi obţinut în instanţă planul propus de administratorul special. Administratorul juridic se opune planului administratorului special.

Cu un istoric de 110 ani pe piaţa de specialitate, Uztel Ploieşti (UZT) a încheiat anul trecut cu un profit net de 3,8 milioane de  lei (0,9 mil. Euro).

Acţiunile UZT  se află în creştere cu 4%, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), după apariţia comunicatului, ducând valoarea de piaţă a companiei la aproape 13,5 milioane de lei. Luni, UZT a înregistrat un preţ maxim de  2,645 lei / acţiune.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO