1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Finanţe şi bănci

Salarii anuale de peste un milion de lire la RBS şi la Barclays după scandalul Libor

Băncile britanice Royal Bank of Scotland (RBS) şi Barclays au plătit anul trecut unui număr de 523 de angajaţi salarii mai mari de un milion de lire sterline (1,5 milioane de dolari), chiar dacă cele două bănci au primit amenzi consistente pentru manipularea dobânzilor Libor, transmite Reuters.

09 mar, 2013 | Agerpres

Potrivit raportului anual publicat vineri de RBS, bancă controlată în proporţie de 82% de guvernul britanic, 95 dintre angajaţii săi au primit un salariu mai mare de un milion de lire sterline în 2012. Unul dintre bancherii RBS a primit un salariu mai mare de cinci milioane de lire sterline în 2012, iar 10 angajaţi au primit salarii cuprinse între 2,5 şi 5 milioane de lire sterline în 2012.

La Barclays, 428 de bancheri au câştigat peste un milion de lire sterline (în scădere faţă de 473 de angajaţi care au primit astfel de recompense în 2011), iar cinci angajaţi au primit un salariu de peste 5 milioane de lire sterline (în scădere faţă de 17 în 2011).

Ministrul britanic de finanţe, George Osborne, a apreciat că publicarea acestor informaţii este o evoluţie pozitivă. 'Acest tip de dezvăluiri permit acţionarilor să controleze modul în care este recompensat personalul', a apreciat Osborne.

În schimb, un reprezentant al opoziţiei laburiste, John Mann, a criticat politicile salariale practicate de bănci. 'Este vorba de un set de reguli pentru bănci şi de un alt set de reguli pentru orice alt sector al industriei britanice', a apreciat John Mann.

Anul trecut Barclays şi RBS au fost anchetate pentru manipularea dobânzii Libor şi au acceptat să plătească amenzi de 290 milioane lire sterline şi respectiv 391 milioane lire sterline pentru a pune capăt acuzaţiilor.

Libor este un indicator de referinţă pentru produse financiare în valoare de peste 300.000 de miliarde de dolari, fiind unul din cei mai urmăriţi indici din lume.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO