Cel mai mic venit oferit salariaților Lidl crește, în medie, la circa 2.500 de lei „în mână”, de la 1 martie, de la peste 2.100 de lei cât e acum

Începând cu 1 martie 2020, cel mai mic venit brut oferit de Lidl salariaților săi va depăși, în medie, 4.000 de lei brut lunar, adică aproximativ 2.500 lei net pe lună. Valoarea include salariul, tichetele de masă, primele anuale de Paști și de Crăciun, și sporurile primite de angajați, spun oficialii companiei. Lidl vrea să angejaze circa 1.000 de oameni la nivel național în 2020. 
Economica.net - mar, 18 feb. 2020, 11:57
Cel mai mic venit oferit salariaților Lidl crește, în medie, la circa 2.500 de lei

În prezent, cel mai mic venit brut oferit angajaților Lidl e, în medie, 3.500 de lei, adică 2.180 de lei net lunar, au spus pentru Economica.net oficialii companiei.

Lidl, parte a grupului Schwarz, oferă, din acest an, o serie de beneficii noi pentru salariați: o zi liberă cu ocazia zilei de naștere, o zi suplimentară de concediu pentru cei care au o vechime mai mare de cinci ani în companie, precum și creșteri ale sporurilor speciale.

Pentru anul financiar care va începe la 1 martie, Lidl vrea să investească un miliard de lei în România, sumă din care o parte se va duce către crearea a aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă și extinderea pachetelor de compensații și beneficii pentru angajați, pe lângă extinderea rețelei de magazine.

Începând cu anul 2019, Lidl a introdus o treaptă suplimentară de salarizare pentru lucrătorii din magazine și depozite, astfel încât aceștia au parte de creșteri salariale garantate în primii patru ani de la angajare, în al patrulea an ajungând la un venit total de peste 4.700 lei brut lunar.

Din luna martie, Lidl dublează sporul pentru lucrul în zile de sărbătoare legală pentru toți angajații eligibili.

În prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajați, dintre care peste 7.500 de salariați în România, unde retailer-ul german are peste 260 de magazine și cinci centre logistice.

Retailerul german Kaufand, parte din același grup cu Lidl, a anunțat recent că, începând cu 1 martie, venit minim brut oferit angajaților va crește la 3.650 de lei brut lunar, valoare în care intră și tichetele de masă, și sporurile primite de aceștia. De asemenea, compania a anunțat că va angaja anul acesta 1.000 de persoane. Economica.net a scris pe larg despre acest subiect aici. 

Te-ar mai putea interesa și
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990....
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la ...
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales ...