1EUR = 4.8432 RON

Companii

Salariile angajaţilor Deutsche Telekom vor creşte cu 5,2% până în 2020

Deutsche Telekom şi Verdi, cel mai important sindicat german al funcţionarilor publici, au ajuns joi la un acord privind majorarea salariilor cu 5,2% pentru cei 62.000 de angajaţi din Germania, transmite DPA.

12 apr, 2018 | Agerpres

Majorarea se va face în două etape şi se va finaliza în martie 2020, au anunţat Deutsche Telekom şi Verdi.

Acordul, realizat după patru runde de negocieri, vine după o serie de greve la cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa, care au coincis cu mişcările de protest ale angajaţilor din sectorul public, care sunt reprezentaţi tot de Verdi.

Cei mai mulţi angajaţi ai Deutsche Telekom obţin o majorare salarială de 3,1% de la 1 mai 2018, urmată de o creştere de 2,1% în 2019. De asemenea, sunt excluse disponibilizările până la sfârşitul lui 2020.

'Acesta este un rezultat bun, în linie cu obiectivele noastre - mai mulţi bani, o securitate mai bună a locurilor de muncă şi o calitate a vieţii mai bună', a declarat negociatorul şef al Verdi, Frank Sauerland.

Între timp, peste 45.000 de angajaţi din serviciile de asistenţă socială şi alţi angajaţi din sectorul public se aflau joi în cea de-a treia zi de grevă la nivel naţional. Sindicatele funcţionarilor publici au declanşat această grevă pentru a solicita o majorare salarială de 6% pentru cei aproximativ 2,3 milioane de funcţionari publici pe care îi reprezintă.

''Ne aşteptăm să ajungem la un acord în cea de-a treia rundă a negocierilor. Majorarea veniturilor din taxe din ultimii ani ar trebui să ducă la salarii mai mari pentru angajaţii din sectorul public'', a afirmat liderul Verdi, Frank Bsirske.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România şi Marea Britanie.

Hellenic Telecommunications Organization (OTE) deţine 54,01% din acţiunile Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO