Salariile de la FMI în colimatorul Statelor Unite

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a îndemnat sâmbătă Fondul Monetar Internaţional (FMI) să dea dovadă de o "disciplină bugetară exemplară" şi să facă "alegeri dificile" pentru a reduce salariile conducerii şi angajaţilor săi, relatează AFP.
Economica.net - Dum, 15 oct. 2017, 06:44
Salariile de la FMI în colimatorul Statelor Unite

„Ca instituţie publică, la fel ca toţi membrii pe care îi supraveghează şi consiliază, FMI trebuie să dea dovadă de o disciplină bugetară exemplară şi să fie eficient în utilizarea unor resurse limitate”, a declarat Steven Mnuchin la Washington cu prilejul reuniunii anuale a FMI şi Băncii Mondiale.

„A atinge acest obiectiv antrenează în mod necesar alegeri dificile, în special în privinţa salariilor şi prestaţiilor de care beneficiază conducerea şi salariaţii”, a subliniat demnitarul american în cursul intervenţiei sale în faţa Comitetului Financiar şi Monetar (CMFI), organul de conducere a FMI.

„Fondul este foarte conştient de costuri şi, din acest motiv, am operat cu un buget constant timp de şase ani consecutivi”, a răspuns o purtătoare de cuvânt a FMI, întrebată de AFP în legătură cu declaraţiile secretarului Trezoreriei. „Conducerea revizuieşte constant salariile şi beneficiile”, a adăugat ea.

La Banca Mondială, Steven Mnuchin a respins majorarea de capital dorită de preşedintele acesteia, Jim Yong Kim, lansând, de asemenea, un apel la o disciplină bugetară mai mare.

„Mai mult capital nu este o soluţie atunci când capitalul existent nu este alocat în mod eficient”, a afirmat Mnuchin în intervenţia sa la Comitetul de dezvoltare al Băncii Mondiale. „Vedem o marjă pentru mai multă disciplină bugetară”, a subliniat el.

În schimb, ministrul german pentru dezvoltare economică, Gerd Muller, a apreciat că majorarea de capital este „urgentă”.

De mai multe luni, preşedintele Băncii Mondiale pledează pentru o majorare a resurselor acesteia, în timp ce este concurată de noi actori ai dezvoltării economice.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...