Salariile din IT, Banking şi Resurse Umane au depăşit, în medie, 4.000 de lei „în mână” în 2018 – eJobs

IT-iștii, avocaţii şi juriştii, bancherii și specialiștii în resurse umane au fost, anul trecut, angajații cu cele mai mari salarii din România, potrivit informaţiilor furnizate de utilizatorii platformei de salarii Paylab.ro, lansată de eJobs. Angajaţii din aceste domenii spun că au încasat în 2018, în medie, peste 4.000 de lei net lunar, mai arată raportul eJobs.
Economica.net - lun, 11 feb. 2019, 09:01
Salariile din IT, Banking şi Resurse Umane au depăşit, în medie, 4.000 de lei

eJobs a realizat un clasament al salariilor încasate anul trecut de angajaţii din ţara noastră, pe baza informaţiilor furnizate de utilizatorii platformei de salarii Paylab.ro, la înscrierea pe acest site. Rezultatele obţinute în urma procesării acestor date au fost publicate de eJobs în raportul anual HR Review & Trends, pe care tocmai l-a lansat. 

Topul celor mai mari salarii medii nete lunare în 2018, realizat de eJobs pe baza Paylab.ro, primul comparator salarial de pe piața locală:

IT: 5.731 de lei pe lună;
Domeniul Juridic: 4.571 de lei;
Banking: 4.226 de lei;
Resurse Umane: 4.048 de lei.

Acestea sunt, de altfel, și singurele domenii în care salariul mediu net depășește pragul de 4.000 de lei în 2018, reiese din raportul eJobs.
Sub acest nivel se află Finanțele și Contabilitatea (cu un salariu mediu net lunar de 3.930 de lei), Controlul Calității (3.646 de lei), Asigurările (3.565 de lei), Construcțiile și Imobiliarele (3.234 de lei), Administrația publică (3.197 de lei) și Inginerie mecanică (3.077 de lei).

La pol opus, cele mai mici salarii medii nete s-au înregistrat, în 2018, în industria Textilă (1.987 de lei), în industria Prelucrării Lemnului (2.239 lei), în Servicii (2.281 lei) și în Pază și Protecție (2.335 lei), potrivit Paylab.ro.

Distribuția pe zone geografice a salariilor medii nete arată că, în medie, cele mai mari salarii continuă să fie încasate în zona București-Ilfov: în medie, aproape 3.000 de lei net lunar.
Angajaţii din Vest au avut, în 2018, salarii medii nete de 2.745 de lei lunar, cei din Nord-Vest – de 2.729 de lei, cei din Centru – 2.666 de lei, cei din Sud-Est – 2.618 lei. Media din regiunea de Sud este de 2.580 de lei, în Nord-Est – de 2.548 de lei, iar în Sud-Vest Oltenia – de 2.535 de lei.

”Anul 2019 a început extrem de dinamic, la fel cum s-a încheiat și 2018, de altfel: cu aproape 9 milioane de aplicări pentru joburi, în toată țară, în străinătate și pe toate nivelurile de experiență. Iar anul 2019 vrea să-și revendice doborârea acestui record. Este al treilea an în care lansăm Review & Trends și în fiecare dintre acești ani cifrele ne-au arătat că HR-ul este orice, numai plictisitor nu. Ne așteptăm la un ritm la fel de dinamic al angajărilor, ca și în 2018, la creșteri salariale punctuale, dar nu în toate domeniile, și la o schimbare de abordare, atât în ceea ce-i privește pe candidați, cât și pe angajatori”, a mai spus Bogdan Badea.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparține companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția. eJobs.ro are un număr de peste 4 milioane de CV-uri, peste 2 milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic și o bază de emailing de peste 1,3 milioane de potențiali candidați, precum și o bază de fani de 290.000 pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și
Tribul Bakofeng, care are una dintre cele mai mari rezerve de platină din Africa, își vinde partea din mallurile Iulius din România
Tribul Bakofeng, care are una dintre cele mai mari rezerve de platină din Africa, își vinde partea din mallurile Iulius ...
RMH Property (RMH), o subsidiară a RMB Holdings, și al cărei cel mai mare acționar este fondul de investiții Royal Bakofeng Holdings Limited, deținut de tribul Bafokeng din Africa de Sud, a......
Moscova expulzează opt diplomați greci, din cauza livrărilor de arme făcute de Atena către Ucraina
Moscova expulzează opt diplomați greci, din cauza livrărilor de arme făcute de Atena către Ucraina
Rusia a anunţat luni expulzarea a opt diplomaţi greci, în special din cauza livrărilor de echipament militar din Grecia ...
Guvernul a adoptat noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene
Guvernul a adoptat noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene
Guvernul a adoptat în şedinţa de luni noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene şi stabilirea cadrului ...
Atribuțiile CNCAV vor fi preluate integral de Ministerul Sănătății
Atribuțiile CNCAV vor fi preluate integral de Ministerul Sănătății
Atribuţiile Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 vor fi preluate ...