1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Salariu de peste 70 de euro pe zi, în România. Patronii caută cu disperare angajați și sunt dispuși să plătească mii de euro lunar

Criza forței de muncă nu mai este de mult o noutate pentru România. Deficitul de personal se manifestă în absolut toate domeniile, de la retail sau agricultură până la IT. Există, însă, zone unde situația este cu adevărat dramatică, deși, culmea, ar fi fonduri inclusiv de la Uniunea Europeană, pentru dezvoltare.

23 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Patronii oferă până la 350 de lei (peste 70 de euro) pe zi angajaților dintr-un anumit segment al construcțiilor, însă nimeni nu pare interesant, anunță Pro TV.


Se caută, mai precis, lucrători specializați în domeniul renovărilor și restaurărilor. Zeci de milioane de euro sunt puse la dispoziția României, pentru a-și salva clădirile de patrimoniu, însă responsabilii nu găsesc meseriași pentru lucrările de reabilitare. La Saschiz, în Mureș, de pildă, firma care a câștigat licitația de restaurare a cetății se află de 7 luni în faza de organizare de șantier. Pentru astfel de lucrări, patronii oferă salarii semnificative. Totuși, reiese din reportajul citat, oamenii preferă să meargă la muncă în străinătate.

”Noi aducem muncitori din Negreşti Oași, din Maramureş, meşteri care au experienţă pe cetăţi, dar sunt puţini. Un dulgher care se pricepe să facă cetăţi ia 350 de lei pe zi. Am aduce mai mulţi dar nu găsim”, a spus Dragoș Feurdean, manager de proiect la Saschiz, Mureș.

Iată ce spun și oamenii:

Localnică: „Sunt mulţi care pleacă în străinătate.”

Localnic: „Acolo alt trăi, în construcţii 1.400 - 1.500 de euro.”

 

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO