Samsung acuză Apple: iPhone 5 ne încalcă patentele

Grupul sud-coreean Samsung a acuzat în instanţă copania Apple pentru încălcarea patentelor în producţia iPhone 5, escaladând conflictul global dintre cei doi lideri ai pieţei smartphone-urilor, după ce a câştigat în instanţă revocarea interdicţiei privind vânzarea în SUA a tabletei Galaxy Tab 10.1.
Economica.net - mar, 02 oct. 2012, 09:09
Samsung acuză Apple: iPhone 5 ne încalcă patentele

Samsung a adăugat acuzaţia legată de iPhone, lansat în septembrie, pe lista unui proces în derulare legat de patente, potrivit Bloomberg. Procesul se desfăşoară în tribunalul federal din San Jose, California. Apple a câştigat în august daune de 1 miliard de dolari de la Samsung într-un caz legat de patente în acelaşi tribunal.

„Imediat după ce iPhone 5 a fost disponibil pentru vânzare, Samsung a început cercetarea produsului”, se arată în documentul transmis tribunalului. iPhone 5 încalcă două patente privind standardele în industrie şi alte şase referitoare la caracteristici, susţine grupul sud-coreean.

Cei doi producători de smartphone-uri s-au acuzat reciproc de copierea designului şi tehnologiei pentru dispozitive mobile. Apple şi Samsung sunt angajate în mai multe procese legate de patente în ţări de pe patru continente, miza fiind dominaţia pe piaţa globală de 219 miliarde de dolari a smartphone-urilor.

Judecătoarea Lucy Koh a ridicat o interdicţie privind vânzarea tabletei Galaxy Tab 10.1, după ce un juriu a decis că produsul Samsung nu a încălcat un patent al Apple.

Cazul în care Samsung a adăugat acuzaţia vizând iPhone 5 este programat să se judece în 2014. Samsung susţine că opt patente i-au fost încălcate şi de modelele anterioare ale iPhone, precum şi de iPad şi iPod Touch.

Apple a obţinut deja un ordin preliminar al judecătoarei Koh pentru interzicerea temporară a vânzărilor smartphone-ului Nexus al Samsung. În august, Apple a adăugat şi smartphone-ul Galaxy S III pe lista patentelor despre care afirmă că îi încalcă patentele.

Într-un document transmis instanţei la 19 septembrie, Apple afirma că intenţionează să depună acuzaţii şi legate de „produsele Samsung lansate recent, inclusiv sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean şi Galaxy Note 10.1”.

În precedentul proces din SUA, juraţii au ajuns la concluzia că Samsung a încălcat şase patente ale Apple din cele şapte semnalate de compania americană. Judecătoarea Koh a programat o audiere în decembrie pentru a analiza o cerere Apple privind interzicerea în SUA a opt smartphone-uri Samsung şi a tabletei Tab 10.1. De asemenea, va fi analizată şi cererea Samsung pentru anularea verdictului, în baza comportamentului inadecvat al juraţilor.

Te-ar mai putea interesa și
Cod galben de furtună pentru 23 de judeţe, până miercuri după-amiaza. Instabilitate atmosferică în toată ţara, până joi seara
Cod galben de furtună pentru 23 de judeţe, până miercuri după-amiaza. Instabilitate atmosferică în toată ţara, până ...
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru 23 de judeţe, valabilă până miercuri după-amiaza, şi o......
CASS aplicată indemnizaţiilor de concediu medical pentru boală obişnuită, carantină sau reducerea duratei de lucru – OUG 34 publicată în Monitorul Oficial
CASS aplicată indemnizaţiilor de concediu medical pentru boală obişnuită, carantină sau reducerea duratei de lucru ...
Contribuţia de asigurări de sănătate (CASS) se va aplica doar pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul bolilor ...
Atacul Iranului asupra Israelului a fost un ”eşec spectaculos” – Casa Albă
Atacul Iranului asupra Israelului a fost un ”eşec spectaculos” – Casa Albă
Atacul fără precedent pe care Iranul l-a efectuat în noaptea de sâmbătă spre duminică cu drone şi rachete asupra ...
Lockheed câştigă un contract de 17 miliarde de dolari în domeniul apărării antirachetă
Lockheed câştigă un contract de 17 miliarde de dolari în domeniul apărării antirachetă
Compania americană Lockheed Martin a obţinut un contract în valoare de 17 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei noi ...