Samsung: Al treilea trimestru consecutiv de declin al profitului operaţional, în aprilie-iunie – estimări

Samsung Electronics se aşteaptă la o scădere de 25% a profitului operaţional în perioada aprilie-iunie 2014, al treilea trimestru consecutiv de declin, din cauza încetinirii pieţei telefoanelor mobile inteligente şi a aprecierii monedei din Coreea de Sud, transmit Bloomberg şi BBC.
Economica.net - mar, 08 iul. 2014, 08:17
Samsung: Al treilea trimestru consecutiv de declin al profitului operaţional, în aprilie-iunie - estimări

Samsung şi-a menţinut poziţia de lider pe piaţa globală a telefoanelor mobile inteligente în primul trimestru din 2014 dar cota sa de piaţă a scăzut pentru prima dată în ultimi patru ani, de la 32,4% la 31,2%.

Grupul sud-coreean a estimat marţi că în trimestrul doi din acest an va înregistra un profit operaţional de 7.200 mii de miliarde de woni (7,1 miliarde de dolari), faţă de 9.500 miliarde de woni în perioada similară din 2013. Analiştii se aşteptau la un câştig operaţional de 8.100 mii de miliarde de woni

Samsung, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a anunţat că ‘s-a confruntat cu o încetinire a creşterii pieţei telefoanelor mobile inteligente pe plan global, pe fondul majorării concurenţei în China şi pe unele pieţe europene’ în perioada aprilie-iunie 2014.

‘Perioada de aur a smartphone-urilor de ultimă generaţie s-a încheiat. Aceste dispozitive au ajutat firmele importante, cum ar fi Samsung, să-şi majoreze marja profitului. Acum concurenţa se înăspreşte pe zi ce trece’, a apreciat analistul Ajay Sunder, de la Frost & Sullivan.

Şi alţi producători de telefoane mobile inteligenţe, cum ar fi grupurile chineze Xiaomi, Huawei şi ZTE, şi-au majorat în ultimul timp cota de piaţă.

Totuşi, Samsung estimează o redresare a vânzărilor în trimestrul trei din acest an.

‘Câştigurile Samsung se vor redresa în trimestrul trei datorită cererii explozive pentru smartphone-urile 4G în China. Dacă compania îşi poate menţine o cotă de piaţă de cel puţin 20% pe acest segment, va înregistra vânzări mai ridicate de telefoane mobile inteligente în trimestrul trei’, a apreciat analistul Claire Kim, de la Daishin Securities.

Marţi, acţiunile Samsung au urcat cu 1%, la 1.305.000 woni, la bursa de la Seoul. Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de 4,9%. Anul trecut acţiunile au scăzut cu 9,9%, primul declin anual din 2008.

În perioada aprilie-iunie 2014 vânzările Samsung au scăzut cu 9,5%, la 52.000 miliarde de woni, faţă de trimestrul doi din 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la 53.200 miliarde de woni.

Conform datelor Bloomberg, moneda din Coreea de Sud s-a apreciat faţă de dolar cu 5,2% în trimestrul doi din 2014, în timp ce în perioada similară din 2013 s-a depreciat faţă de dolar cu 2,6%.

Noul smartphone al grupului sud-coreean Samsung Electronics, Galaxy S5, se vinde mai bine decât predecesorul Galaxy S4, a anunţat recent vice-preşedintele Samsung, Yoon Han-kil.

Grupul sud-coreean a lansat pe 11 aprilie Galaxy S5 într-un număr de 125 de ţări, dublu de faţă de numărul ţărilor în care a fost lansat S4, oferind în acelaşi timp reduceri semnificative de preţ şi pachete cadou în valoare de 600 de dolari. O lansare cu succes a modelului Galaxy S5 este crucială pentru rezultatele financiare ce vor fi raportate de Samsung.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
CNSU a aprobat repatrierea a 72 de cetățeni români din Maroc. Un avion TAROM va efectua zborul de repatriere
CNSU a aprobat repatrierea a 72 de cetățeni români din Maroc. Un avion TAROM va efectua zborul de repatriere
O şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a avut loc marţi pe tema repatrierii unor cetăţeni ...
Încrederea investitorilor imobiliari în performanţa sectorului în 2022 este mai puternică decât în urmă cu un an – sondaj PwC
Încrederea investitorilor imobiliari în performanţa sectorului în 2022 este mai puternică decât în urmă cu un an ...
Încrederea investitorilor imobiliari în performanţa sectorului în 2022 este mai puternică decât în urmă cu un an ...
S-au râzgândit cu privire la magazinele 100% Self Service? Carrefour deschide la Bârlad un hypermarket cu casieri
S-au râzgândit cu privire la magazinele 100% Self Service? Carrefour deschide la Bârlad un hypermarket cu casieri
Retailerul francez Carrefour deschide primul hypermarket din Bârlad și din județul Vaslui, în incinta noului centru comercial ...