1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Samsung, Apple şi Sony, mărcile preferate de români - studiu

Samsung, Apple şi Sony sunt primele trei mărci pe care românii le aleg cu preponderenţă atunci când vine vorba despre echipamente electronice, relevă un studiu întocmit de Unlock Market Research, dat vineri publicităţii.

04 apr, 2014 | Agerpres

Topul primelor 30 de mărci din categoria technology mai cuprinde Google, Microsoft, HP, Facebook, Yahoo, YouTube şi Phillips.

Potrivit ierarhiei, pentru al doilea an consecutiv, Samsung ocupă primul loc în topul celor mai iubite branduri tech de către români, urmat îndeaproape de Apple şi Sony.

Studiul Unlock Market Research a fost realizat pe baza a 300 de interviuri online, realizate în Bucureşti, eşantionul cuprinzând bărbaţi şi femei cu vârsta între 18 şi 45 de ani.

Ierarhia mărcilor este realizată pe baza unui index cumulat, calculat folosind scorul de preferinţă (MaxDiff), precum şi categoriile în care este prezentă fiecare marcă.

Pe de altă parte, conform ultimului clasament de profil realizat de Interbrands, cel mai valoros brand din lume este Apple, evaluat la peste 98 de miliarde de dolari.

Pe locul secund s-a clasat Google, cu peste 93 de miliarde de dolari, iar şase dintre cele zece branduri aflate în Top 10 în acest clasament sunt din zona de tech.

Totodată, în alte clasamente, dominaţia companiilor din tehnologie este şi mai mare. Astfel, topul Brandirectory, publicat în februarie 2014, cuprinde opt branduri tech în Top 10, cu Apple pe primul loc, urmat de Samsung, Google şi Microsoft.

Unlock Market Research este o companie de cercetare de piaţă din România formată dintr-o echipă de 23 de profesionişti, specializaţi în sociologie, statistică-matematică şi marketing.

Începând din anul 2011, compania, care operează prin parteneri în Europa Centrală şi de Est, oferind clienţilor săi suport regional, a fost şi prima companie de cercetare cu capital 100% românesc care a participat ca expozant la cel mai mare târg de cercetare de piaţă şi marketing din Europa - Insight Show, în 2011 (Londra).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO