Samsung atacă cea mai puternică piaţă iPhone, SUA, cu Galaxy S4

Samsung Electronics va prezenta joi seară noul Galaxy S4, într-o sală situată la numai câteva străzi distanţă de principalul magazin al Apple din New York, şi va transmite evenimentul în direct în Times Square, relatează Bloomberg.
Economica.net - mie, 13 mart. 2013, 15:21
Samsung atacă cea mai puternică piaţă iPhone, SUA, cu Galaxy S4

Prin debutul smartphone-ului la Radio City Music Hall din New York, Samsung atacă direct cea mai puternică piaţă a Apple, mizând pe publicitate şi funcţii de ultimă oră, inclusiv o camero foto mai performantă, pentru a provoca euforia asociată cu produsele Apple.

Provocarea Samsung dovedeşte că producătorul sud-coreean de telefoane poate inova la fel de eficient ca şi rivalul său american. Apple a făcut pionierat în 2007 cu telefoanele touch-screen, dar Samsung a devenit lider pe piaţa mondială a smartphone-urilor în urmă cu mai mult de un an, potrivit companiei de analiză a pieţei IDC. Apple este încă numărul unu în SUA.

„Viitorul eveniment din New York are implicaţii mari pentru că este pe terenul Apple. Este pentru prima oară când Samsung lansează Galaxy S în SUA”, a declarat Chung Chang Won, analist la Nomura Holdings în Seul.

Telefonul va avea un ecran de 5 inci, puţin mai mare decât modelul S3, au spus două surse apropiate situaţiei. Versiunea americană va folosi cip Qualcomm, dând telefonului o putere de procesare mai mare, pentru a executa concomitent mai multe sarcini. Pe alte pieţe, Galaxy S4 va fi dotat cu procesorul Samsung Exynox 5 Octa eight-core, destinat smartphone-urilor şi tabletelor de înaltă performanţă.

Galaxy S4 va funcţiona cu soft Android şi va avea o cameră foto de 13 megapixeli, faţă de 8 megapixeli în cazul S3, potrivit surselor. Această îmbunătăţire va plasa noul aparat înaintea iPhone 5 al Apple.

IPhone 5 dispune de un procesor dual-core, un ecran de 4 inci şi o cameră de 8 megapixeli.

Momentul lansării S4 poare face probleme Apple, care nu va prezenta probabil un telefon nou până la jumătatea acestui an, cel mai devreme, a declarat Park Hyun, analist la Tong Yang Securities în Seul.

Vânzările Apple au înregistrat în trimestrul trecut cea mai lentă creştere în mai mult de doi ani, semn că iPhone îşi pierde avansul faţă de alte smartphone-uri.

„Popularitatea iPhone a scăzut în mod clar. Noul telefon Apple, care s-ar putea numi iPhone 5S, va apărea la sfârşitul trimestrului al doilea sau în cel de-al treilea”, a spus Park.

Concurenţa tot mai strânsă pune presiune pe Apple să accelereze lansările de produse. De la deputul iPhone acum şase ani, Apple a organizat o lansare majoră a unui telefon pe an, noul produs intrând pe piaţă vara sau la începutul toamnei.

„Au existat zvonuri că Apple lucrează la mai multe versiuni de iPhone. Ideea este că dacă Apple va face mai multe versiuni va contribui la atenuarea faptului că lansează un singur model pe an”, a declarat Jan Dawson, analist la compania de consultanţă Ovum în New York.

Samsung între timp are propriile probleme. Compania va vinde S4 pe o piaţă mondială de 358 de miliarde de dolari, care se apropie de saturaţie. Creşterea pieţei este estimată să încetinească până în 2017 la 9,8%, de la 27% în acest an, potrivit datelor Bloomberg.

Te-ar mai putea interesa și
Retailerul de mobilă JYSK vrea ca în acest an să deschidă cel puțin 15 magazine noi și să finalizeze modernizarea a 13
Retailerul de mobilă JYSK vrea ca în acest an să deschidă cel puțin 15 magazine noi și să finalizeze modernizarea a 13
Retailerul scandinav de mobilier şi produse pentru casă JYSK îşi planifică deschiderea a cel puţin 15 magazine noi în România şi modernizarea a minimum 13 magazine mai vechi....
Autostrada Buzău – Focșani: Ordinele de începere pentru loturile 2 și 3 vor fi comunicate săptămâna viitoare – secretar de stat
Autostrada Buzău – Focșani: Ordinele de începere pentru loturile 2 și 3 vor fi comunicate săptămâna viitoare ...
Săptămâna viitoare vor fi comunicate constructorului UMB ordinele de începere pentru loturile 2 și 3 din Autostrada ...
Starea de urgență din Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile
Starea de urgență din Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile
Parlamentul Republicii Moldova a aprobat joi, cu majoritate de voturi, prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul ţării ...
Protest al agricultorilor polonezi la granița cu Ucraina împotriva importurilor de cereale ieftine din această țară
Protest al agricultorilor polonezi la granița cu Ucraina împotriva importurilor de cereale ieftine din această țară
Grupuri de agricultori polonezi au blocat joi circulaţia camioanelor la mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, ...