Samsung Electronics se aşteaptă la cel mai scăzut profit trimestrial din ultimii doi ani

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics se îndreaptă spre cel mai scăzut profit trimestrial din ultimii trei ani, din cauza creşterii concurenţei pe piaţa telefoanelor mobile, a scăderii preţurilor cipurilor şi a încetinirii cererii pentru ecranele dispozitivelor, transmit Yonhap, DPA şi Reuters, relatează Agerpres. 
Economica.net - sâm, 06 apr. 2019, 09:13
Samsung Electronics se aşteaptă la cel mai scăzut profit trimestrial din ultimii doi ani

Profitul operaţional în primul trimestru din acest an va scădea probabil cu 60%, faţă de perioada similară din 2018, a avertizat vineri grupul sud-coreean. Declinul este mai accentuat decât estimau analiştii şi reprezintă cel mai slab profit trimestrial de la sfârşitul lui 2016.

În perioada ianuarie-martie 2018, grupul sud-coreean se aşteaptă să raporteze un profit operaţional de 6.200 miliarde woni (5,5 miliarde de dolari), faţă de 15.600 miliarde woni în perioada similară din 2018 şi 6.800 miliarde woni previzionat de Refinitiv SmartEstimate.

Veniturile vor scădea probabil cu 14%, la 52.000 miliarde woni, de la 60.600 miliarde woni în urmă cu un an.

Rezultatele financiare ale Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri şi de cipuri de memorie, urmează să fie date publicităţii la sfârşitul lunii aprilie.

Incertitudinile privind tensiunile comerciale dintre SUA şi China şi încetinirea economiei chineze înrăutăţesc perspectivele pentru producătorii de electronice din întreaga lume, susţin analiştii.

Vineri, acţiunile Samsung Electronics au scăzut la Bursa de la Seul cu 0,53%, în timp ce indicele principal Kospi a urcat cu 3,08 puncte, ajungând la închidere la valoarea de 2.209,61 puncte. Titlurile Samsung au crescut cu peste 25% faţă de ianuarie, când au înregistrat cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, unii investitori pariind pe redresarea cererii pentru cipuri.

De asemenea, Samsung se bazează pe noua sa gamă de smartphone-uri, inclusiv Galaxy S10, pentru a-şi majora cota de piaţă pe plan global.

Marja de profit ar urma să se situeze la 11,9%, cel mai redus nivel din trimestrul trei din 2016.

Samsung este cel mai important conglomerat din Coreea de Sud cu afaceri în diverse domenii: cipuri, telefoane mobile inteligente, electrocasnice, dar şi în sectorul hotelier.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...