1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Samsung este încă cel mai mare producător de smartphone-uri, dar vânzările sale continuă să scadă în trimestrul al treilea

Samsung a rămas în trimestrul al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, arată datele companiei de cercetare Counterpoint Research, care a analizat livrările globale de telefoane. Dar, deși Samsung este pe primul loc în listă, vânzările sale continuă să scadă.

02 dec, 2018 | | ECONOMICA.net

Samsung deține o cotă de piață de smartphone pe piața mondială de 19% în al treilea trimestru, potrivit companiei Counterpoint Research. Gigantul tehnic din Coreea de Sud a livrat 72,2 milioane de telefoane între iulie și septembrie, în scădere cu 13% față de de cele 83,3 milioane de unități Samsung livrate în aceeași perioadă din 2017. La acel moment, compania a avut 21% cota de piață la nivel global.

Însă, o parte din declin este nu poate fi atribuit Samsung. Aceasta este o problemă la nivel de piață. Vânzările globale de smartphone-uri au scăzut cu 5% în al treilea trimestru până la 380 de milioane de unități, iar creșterea înregistrată pe piețele emergente nu a putut compensa declinul piețelor dezvoltate. În plus, China, care este cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, a înregistrat, de asemenea, o scădere în trimestrul III pentru al cincilea trimestru consecutiv.

Citește și: Huawei vrea să lanseze un telefon pliabil cu 5G înaintea Samsung. Cum va arăta - VIDEO

Analiștii spun că lansarea Galaxy Note 9 a ajutat cu siguranță la performanța Samsung în trimestrul trei, dar rivalii Huawei au cea mai mare creștere, care rămân al doilea mare producător de telefoane pentru al doilea trimestru consecutiv.

"Cota de piață a companiei chineze a crescut cu 33% in trimestrul trei al anului 2018 față de trimestrul 3 al anului 2017. Aceasta a transportat 53,2 milioane de unități pe parcursul celor trei luni din acest an, capturand 14% din piața globală", arată SamMobile.

De altfel, într-un interviu recent, CEO-ul diviziei consumatorilor Huawei, Richard Yu, a declarat că obiectiul pentru anul 2020 al companiei, este să depășească Samsung și să preia supremația în topul producătorilor de telefoane smart.

Al treilea producător rămâne Apple, iar livrările de iPhone au adus companiei americane o cotă de piață mondială de 12%. Oppo și Xiaomi încheie topul primelor cinci producători de smartphone-uri, cu o cotă de piață fiecare de 9% la nivel mondial.

Pentru Samsung, urmează unele lansări-cheie programate după încheierea trimestrului al patrulea, cum ar fi telefonul pliabil și Galaxy S10 - ambele modele urmând să fie prezentate la începutul anului 2019. Cu toate acestea, datele Counterpoint arată că Samsung a primit vești bune în trimestrul trei, cum ar fi faptul că a înregistrat cea mai mare livrare înregistrată vreodată în Asia.

De asemenea, analiștii de la Counterpoint Research notează că Samsung pe parcursul trimestrului "a fost, de asemenea, cel mai mare furnizor de smartphone-uri din Europa, America Latină și Africa, cu o cotă de piață de 31%, 37% și, respectiv, 25%."

Huawei are în Europa o cotă de piață de 22%, Apple deține 19% din piață, iar Xiaomi - 4%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO