1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Samsung explică de ce Note10 nu are mufă pentru căști

Samsung a lansat miercuri noua gama Galaxy Note10, cel mai nou flagship din portofoliul producătorului sud-coreean, cu preţuri care pleacă de la 949 de euro pentru varianta de bază şi 1.099 de euro pentru Note10+.

08 aug, 2019 | ECONOMICA.net

Cum spune Samsung, noile smartphone-uri beneficiază de un design în care ramele din jurul ecranului sunt "aproape invizibile". Nu la fel de invizibilă este camera frontală, introdusă într-un orificiu săpat chiar pe centru. Însă, ce a şocat pe mulţi este faptul că nu există ieşire audio jack de 3,5 mm, în schimb pot fi folosite carduri de memorie microSD, dar doar în cazul lui Note10+. 

Această mișcare va provoca controverse serioase în piaţă, mai ales având în vedere criticile pe care Samsung le-a făcut în trecut rivalilor de la Apple pentru că a făcut același lucru, însă compania a încercat cel puțin să-și justifice decizia.

Criticile Samsung faţă de Apple au culminat la momentul respectiv inclusiv cu câteva video-uri, pe care acum producătorul sud-coreean încearcă să le şteargă de pe internet, potrivit Business Insider.

Lipsa mufei Jack se datorează în parte faptul că o mufă Jack ar fi însemnat mai mult spațiu și, în parte, pentru că Note10 a fost întotdeauna „telefonul pentru tot” al Samsung - un telefon pentru persoanele care doresc toate funcțiile noi, în loc să aleagă pe care le doresc.

Așadar, de ce Samsung scoate mufa pentru căști, după trei ani în care a criticat Apple, care a abandonat jack-ul în 2016?

Un reprezentant Samsung a declarat pentru publicaţia americană The Verge că scoaterea mufei a făcut loc pentru o baterie şi mai mare - în jur de 100mAh, sau cu aproximativ 2-3% mai mare - și, de asemenea, ar fi îmbunătățit feedback-ul haptic, deoarece nu mai există o cavitate goală pentru acel jack din interiorul telefonului.

Pentru referință, OnePlus a reușit să crească capacitatea bateriei sale cu 400mAh atunci când a eliminat mufa pentru căști pe OnePlus 6T de anul trecut.

Astfel, Note10 este dotat cu o baterie de 3.500 mAh capacitate, în timp ce Note10+ beneficiază de o putere de 4.300 mAh, peste ce se găseşte pe piaţă şi constituie un element important în favoarea modelului cu ecran mai mare, de 6,8 inci.

Galaxy Note10 și Galaxy Note10+ vor fi disponibile în următoarele nuanțe: Aura Glow, Aura White și Aura Black începând cu 23 August, inclusiv în România.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO