1EUR = 4.7216 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Samsung explică de ce Note10 nu are mufă pentru căști

Samsung a lansat miercuri noua gama Galaxy Note10, cel mai nou flagship din portofoliul producătorului sud-coreean, cu preţuri care pleacă de la 949 de euro pentru varianta de bază şi 1.099 de euro pentru Note10+.

08 aug, 2019 | ECONOMICA.net

Cum spune Samsung, noile smartphone-uri beneficiază de un design în care ramele din jurul ecranului sunt "aproape invizibile". Nu la fel de invizibilă este camera frontală, introdusă într-un orificiu săpat chiar pe centru. Însă, ce a şocat pe mulţi este faptul că nu există ieşire audio jack de 3,5 mm, în schimb pot fi folosite carduri de memorie microSD, dar doar în cazul lui Note10+. 

Această mișcare va provoca controverse serioase în piaţă, mai ales având în vedere criticile pe care Samsung le-a făcut în trecut rivalilor de la Apple pentru că a făcut același lucru, însă compania a încercat cel puțin să-și justifice decizia.

Criticile Samsung faţă de Apple au culminat la momentul respectiv inclusiv cu câteva video-uri, pe care acum producătorul sud-coreean încearcă să le şteargă de pe internet, potrivit Business Insider.

Lipsa mufei Jack se datorează în parte faptul că o mufă Jack ar fi însemnat mai mult spațiu și, în parte, pentru că Note10 a fost întotdeauna „telefonul pentru tot” al Samsung - un telefon pentru persoanele care doresc toate funcțiile noi, în loc să aleagă pe care le doresc.

Așadar, de ce Samsung scoate mufa pentru căști, după trei ani în care a criticat Apple, care a abandonat jack-ul în 2016?

Un reprezentant Samsung a declarat pentru publicaţia americană The Verge că scoaterea mufei a făcut loc pentru o baterie şi mai mare - în jur de 100mAh, sau cu aproximativ 2-3% mai mare - și, de asemenea, ar fi îmbunătățit feedback-ul haptic, deoarece nu mai există o cavitate goală pentru acel jack din interiorul telefonului.

Pentru referință, OnePlus a reușit să crească capacitatea bateriei sale cu 400mAh atunci când a eliminat mufa pentru căști pe OnePlus 6T de anul trecut.

Astfel, Note10 este dotat cu o baterie de 3.500 mAh capacitate, în timp ce Note10+ beneficiază de o putere de 4.300 mAh, peste ce se găseşte pe piaţă şi constituie un element important în favoarea modelului cu ecran mai mare, de 6,8 inci.

Galaxy Note10 și Galaxy Note10+ vor fi disponibile în următoarele nuanțe: Aura Glow, Aura White și Aura Black începând cu 23 August, inclusiv în România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO