Samsung își reduce semnificativ producția de cipuri, ca urmare a scăderii cererii globale

Samsung Electronics a declarat vineri că va face o reducere semnificativă a producţiei de cipuri, urmând exemplul unor producători mai mici, în timp ce se confruntă cu o scădere puternică a cererii de semiconductori la nivel global, care a făcut ca preţurile să coboare.
News.ro - sâm, 08 apr. 2023, 10:40
Samsung își reduce semnificativ producția de cipuri, ca urmare a scăderii cererii globale

Reducerea neobişnuită a producţiei de către cel mai mare fabricant de cipuri de memorie din lume, fără niciun anunţ anterior amintit de oficialii şi analiştii Samsung, a venit după ce a semnalat o scădere de 96%, mai mare decât se aştepta, a profitului din primul trimestru, transmite CNBC, citat de News.ro.

Investitorii au ignorat ratarea profitului, pariând că măsura liderului industriei va susţine preţurile cipurilor, care au scăzut cu aproximativ 70% în ultimele nouă luni.

Acţiunile Samsung au crescut vineri cu 4,5%, cea mai mare creştere de o zi din septembrie, în timp ce acţiunile rivalului SK Hynix au crescut cu 5,6%.

Producătorii de smartphone-uri şi computere personale s-au aprovizionat cu cipuri în timpul pandemiei, când cererea de dispozitive de consum a crescut, dar acum îşi redus stocurile, deoarece cumpărătorii au redus din achiziţii pe fondul inflaţiei mari.

Samsung a spus că cererea de cipuri de memorie a scăzut puternic din cauza unei economii globale slabe şi a clienţilor care au încetinit achiziţiile, deoarece se concentrează pe utilizarea stocurilor.

”Reducem producţia de cipuri de memorie cu un nivel semnificativ, în special cea a produselor cu aprovizionare asigurată”, a adăugat compania, cu referire la cele pentru care există stocuri suficiente.

Samsung nu a dezvăluit dimensiunea reducerii planificate a producţiei, dar a transmis un semnal puternic pentru o companie care a spus anterior că va face mici ajustări, cum ar fi pauze pentru renovarea liniilor de producţie, dar nu o reducere completă.

Deşi a redus producţia pe termen scurt, Samsung a spus că încă face investiţii pe termen lung în infrastructură şi cercetare, pentru a asigura camerele curate necesare pentru producţia de cipuri şi pentru a-şi extinde avansul tehnologic.

Nu a spus cum vor fi afectate planurile sale de investiţii pentru 2023, pentru care a semnalat anterior cheltuieli de capital similare cu investiţiile de 53.100 de miliarde de woni din 2022.

SK Hynix a declarat în octombrie că îşi va înjumătăţi cheltuielile de capital în 2023 faţă de 2022, în timp ce Micron a redus în septembrie planurile de investiţii pentru anul fiscal 2023 cu peste 30%.

Samsung a estimat că profitul său operaţional a scăzut la 600 de miliarde de woni (455,5 milioane de dolari) în ianuarie-martie, de la 14.120 de miliarde de woni cu un an mai devreme, într-o scurtă declaraţie preliminară a veniturilor.

Acesta este cel mai mic profit din orice trimestru din ultimii 14 ani.

Profitul din primul trimestru este sub estimarea Refinitiv, de 873 de miliarde de woni.

Divizia sa de cipuri este probabil să raporteze o pierdere record de 2.100 de miliarde de woni (1,6 miliarde de dolari), conform unei medii a previziunilor analiştilor, şi să înregistreze alte pierderi de 2.000 de miliarde de woni în trimestrul curent, o diferenţă majoră pentru ceea ce fusese cea mai importantă sursă de numerar a Samsung, generând aproximativ jumătate din profituri în ani mai buni.

Analiştii au spus că reducerea producţiei Samsung ar putea îmbunătăţi uşor performanţa în trimestrul curent şi ar putea, de asemenea, să cimenteze sau să grăbească revenirea preţurilor cipurilor de memorie.

Te-ar mai putea interesa și
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste masive
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste ...
Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia odată pentru totdeauna criza apărută la începutul......
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea Bulevardului Ghencea
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea ...
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a atribuit contractul pentru ...
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub ...
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...