1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

IT&C

Samsung lucrează la un smartphone care poate fi purtat la încheietura mâinii, ca un ceas

Gigantul tech din Coreea de Sud se ambiţionează să ducă telefoanele pliabile la un nivel complet nou, deoarece compania pare să aibă un interes pentru ecranele care se îndoaie. Mai exact, pentru ecranele care pot fi purtate în jurul încheieturii mâinii şi care pot transforma smartphone-urile într-o alternativă pentru smartwatch-uri.

17 mar, 2019 | ECONOMICA.net

Un brevet pe care Samsung l-a depus anul trecut împreună cu Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale a fost publicat la începutul lunii martie și descrie chiar acest lucru, un telefon cu un ecran alungit care se poate curba într-o direcție. Patentul a fost descoperit de blog de tehnologie din Olanda LetsGoDigital.

În ceea ce privește elementele de design, acestea includ o încuietoare pentru a împiedica telefonul să se rostogolească automat odată ce acesta a fost derulat. Brevetul prezintă un glisor îngust pe partea din spate a dispozitivului, care poate fi ușor acționat cu un singur deget. Pur și simplu apăsați pentru a utiliza telefonul în poziția dezvelită, care îl va împiedica să se îndoaie automat înapoi în forma curbată.

Conform brevetului, ambele capete ale smartphone-ului sunt de asemenea echipate cu magneți care se atrag unul pe celălalt pentru a ajuta telefonul să-și păstreze forma când este curbat. O cameră este reprezentată pe o parte a mecanismului de alunecare și, de asemenea, se poate vedea un spaţiu în partea de jos care probabil va fi o conexiune care va încărca dispozitivul.

În descrierea brevetului nu este descrisă funcționalitatea sistemului de camere. Cartela SIM poate fi introdusă în partea superioară și cea inferioară. Partea din spate a smartphone-ului Samsung este prevăzută cu o placă elastică care se îndoaie flexibil în direcția dorită. Pentru aceasta pot fi utilizate diverse materiale, inclusiv oțel inoxidabil.

În timp ce acest concept este cu siguranță unul interesant, ar trebui să spunem că Samsung nu este primul producător de smartphone-uri care semnalează interesul de a încerca acest tip de design. Lenovo, în 2016, a prezentat propria idee despre un telefon care se poate îndoi și purta în jurul încheieturii mâinii. Între timp, compania chineză TCL se pare că lucrează și la unul dintre aceste telefoane purtate la încheietura mâinii, potrivit presei internaţionale.

Nu există nicio garanție că acest dispozitiv va fi lansat vreodată, deoarece companiile brevetează în mod regulat idei pentru a proteja dezvoltarea viitoare a produsului, ceea ce înseamnă că am putea vedea elemente ale acestui brevet în dispozitivele viitoare ale Samsung.

Toate fotografiile aparţin LetsGoDigital.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO