Samsung SDI investește 850 mil. USD pentru extinderea producției de baterii în Ungaria

Un oficial al grupului sud-coreean Samsung SDI Co Ltd a declarat că firma va investi 850 de milioane de dolari pentru a-şi extinde uzina din Ungaria care produce baterii pentru automobilele electrice.
Robert Stan - mie, 24 feb. 2021, 07:02
Samsung SDI investește 850 mil. USD pentru extinderea producției de baterii în Ungaria

Samsung SDI, printre clienţii căreia se numără Ford Motor Co şi BMW AG, analizează de asemenea posibilitatea construirii unei a doua uzine de baterii în Ungaria, însă deocamdată nu a fost decis un calendar pentru lucrările de construcţie, a precizat oficialul.

Samsung SDI, o companie afiliată a concernului Samsung Electronics Co Ltd, a început în 2018 să producă baterii destinate automobilelor electrice la o uzină din Goed, 30 de kilometri nord de Budapesta, Ungaria. Această facilitate de producţie are o capacitate de producţie de 50.000 de baterii pe an.

Într-un document remis marţi autorităţilor de reglementare, Samsung SDI a informat că subsidiara sa din Ungaria va strânge capital prin emiterea unor acţiuni în valoare de 404 miliarde woni. De asemenea, firma Samsung SDI va garanta datorii în valoare de 538 miliarde woni pentru subsidiara sa din Ungaria, în ideea ca aceasta să îşi poată finanţa investiţiile.

Anunţul celor de la Samsung SDI vine la o lună după ce rivalul sud-coreean SK Innovation Co. a informat şi el că a decis să investească 1.270 miliarde woni (1,2 miliarde de dolari) în subsidiara sa din Ungaria, în ideea de a construi cea de a treia uzină de baterii pe care SK Innovation o va avea în Ungaria. Compania sud-coreeană are deja o uzină cu o capacitate de producţie de 7,5 Gigawaţi/oră în oraşul Komarom din nord-vestul Ungariei. De asemenea, SK Innovation lucrează în prezent la finalizarea celei de-a doua uzine de baterii, cu o capacitate de 9,8 Gigavaţi-oră, care va fi inaugurată în 2022 lângă prima uzină.

Ungaria devine pol al industriei producătore de baterii

Pe lângă majorarea producției Samsung SDI, un alt grup sud-coreean, SK Innovation, a anunțat la finalul lui ianuarie că va demara construcția unei a treia uzine în Ungaria. Astfel conform ministrului de externe maghiar Peter Szijjarto, statul vecin va deveni „liderul european în producția de baterii pentru mașini electrice”. Totodată, oficialii coreeni susțin că aceasta este „cea mai mare investiție greenfield (n.n. – de la zero) din istoria Ungariei.

Datele inițiale arată că SK Innovation va investi 2,3 miliarde de dolari pentru a treia sa fabrică din Ungaria, o unitate de producție care va fi finalizată în 2028. De asemenea, un comunicat al companiei coreene arată că finanțarea pentru această investiție va fi asigurată „extern, conform programului său de construcție”.

„Datorită acestei investiții compania noastră va putea face față în mod proactiv cerințelor de baterii de pe piețele europene. Este așteptat ca acestea să crească de peste șase ori, de la 1 GWh acum, până la 256 GWh în 2025”, au explicat oficialii SK Innovation.

Noua fabrică SK Innovation, care va fi situată în Ivancsa, la 50 de kilometri sud-vest de Budapesta, va avea o capacitate de producție de 30 GwH pe an și va angaja 2.500 de lucrători. Dacă avem în vedere că o altă uzină a companiei, situată la Komárom, produce anual 7,5 GWh și, conform șefilor săi, asigură baterii pentru 250.000 de mașini cu o autonomie de circa 500 km, devine și mai limpede cât de importantă este investiția SK Innovation.

Te-ar mai putea interesa și
Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023
Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023
Compania aeronautică americană Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023 pentru unitatea sa de afaceri şi pentru lucrări de inginerie şi producţie, a declarat, pentru EFE,......
Ford Motor recheamă 462.000 de mașini din întreaga lume, pentru o defecţiune la camera video din spate
Ford Motor recheamă 462.000 de mașini din întreaga lume, pentru o defecţiune la camera video din spate
Ford Motor recheamă 462.000 de vehicule din întreaga lume, pentru o defecţiune la camera video care împiedică afişarea ...
Curs valutar 2023. Prețul unui euro, variații de până la 5% în ultima săptămână. Ce se va întâmpla cu leul în următoarele zile și ce record va depăși la final de an- Date oficiale
Curs valutar 2023. Prețul unui euro, variații de până la 5% în ultima săptămână. Ce se va întâmpla cu leul în ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat un raport care analizează, printre altele, evoluția cursului de ...
Autostrada Sibiu – Pitești: Șase foreze mobilizate pe lotul 2 al șoselei transcarpatice (Video)
Autostrada Sibiu – Pitești: Șase foreze mobilizate pe lotul 2 al șoselei transcarpatice (Video)
Pasionații de infrastructură au postat imagini noi de pe lotul 2 din Autostrada Sibiu - Pitești, care se află în etapa ...