Samsung se așteaptă la o scădere cu 60% a profitului în primul trimestru

Problemele pentru Samsung continuă și la începutul acestui an, gigantul coreean așteptându-se ca profitul în primul trimestru să scadă cu 60%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe măsură ce cererea de telefoane mobile descreşte, potrivit cnn.com.
Economica.net - sâm, 06 apr. 2019, 13:05
Samsung se așteaptă la o scădere cu 60% a profitului în primul trimestru

Samsung a avertizat săptămâna trecută că vemiturile sale vor fi afectate de încetinirea cererii de chip-urile de memorie și ecranele OLED, ceea ce înseamnă că producătorii de dispozitive și furnizorii lor se află sub presiune.

Compania a estimat vineri că profitul operațional pentru primele trei luni ale anului 2019 va ajunge la aproximativ 5,4 miliarde de dolari, mai mici decât așteptările analiștilor.

Totodată, se așteaptă să înregistreze un declin al vânzărilor de aproximativ 14%.

Samsung este cel mai mare vânzător de smartphone-uri din lume. Dar, de asemenea, are o afacere uriașă din componente cheie pentru producătorii de telefoane rivali, inclusiv Apple. Aceasta înseamnă că afacerile sale suferă pe ambele fronturi atunci când industria se confruntă cu probleme.

Piața globală a smartphone-urilor a scăzut cu peste 4% în 2018 și s-ar putea contracta din nou în acest an, potrivit firmei de cercetare de piață IDC.

O serie de factori dăunează industriei, inclusiv faptul că piețele sunt din ce în ce mai saturate, consumatorii își înlocuiesc mai rar telefoanele ca o reacţie față de prețurile în creștere.

Unii analiști consideră că scăderea veniturilor este de scurtă durată scurtă. Fitch Ratings, a subliniat că cererea de chip-uri a crescut în domenii precum auto și alte sectoar industriale, unde Samsung este bine poziționat pentru a beneficia.

„Credem că rezultatele Samsung vor reveni la sfârșitul acestui an”, a scris analistul Fitch Shelley Jang într-o notă adresată clienților vineri.

Samsung va publica raportul financiar pentru primul trimestru din 2019 în următoarele săptămâni.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...