Samsung şi-a prezentat noul flagship, Galaxy S10. Preţul porneşte de la 750 de dolari – FOTO

Samsung a prezentat în cadrul unui eveniment la San Francisco Galaxy S10, primul vârf de gamă pentru 2019. Seria Galaxy S10 va fi compusă din trei modele, care vor purta denumirile S10, S10 Plus şi S10E, plus o versiune cu suport 5G.
Economica.net - joi, 21 feb. 2019, 09:41
Samsung şi-a prezentat noul flagship, Galaxy S10. Preţul porneşte de la 750 de dolari - FOTO

Noile flagship-uri Samsung aduc un nou design (Infinity O) al cărui element definitoriu este orificiul din partea de sus a ecranului care acomodează camera foto. Aceasta abordare a fost aleasă de către producătorul coreean pentru creşte suprafaţa ecranului fără a crea aşa-numitul breton, cum au modelele de iPhone din ultimii doi ani.

„Încă de la lansarea sa în urmă cu zece ani, seria Galaxy S a adus unele dintre primele inovații din industrie, oferind utilizatorilor o experiență incredibilă și libertatea de a alege device-ul potrivit pentru ei. Galaxy S10 a apărut în urma acestei moșteniri și vine cu un ecran și camere excelente, dar și performanță nemaiîntâlnită. Cu patru dispozitive premium, fiecare construit având un anumit tip de utilizator în minte, Samsung are avantajul unui deceniu în care s-a aflat în topul liderilor din tehnologia smartphone-urilor”, a afirmat DJ Koh, președinte și CEO al diviziei IT & Mobile Communications din cadrul Samsung Electronics.

Galaxy S10 va avea un ecran AMOLED de 6,1 inch, cu rezoluţie QHD (3040 x 1440 pixeli) şi o densitate a pixelilor 550 ppi.

Pentru prima oară, Samsung a integrat senzorul de amprente în ecran, un senzor de tip ultrasonic care ar trebui să fie foarte rapid în identificarea amprentei.

Sistemul foto va fi compus din trei camere: o cameră tele cu 12 MP cu f2.4, o cameră wide de 12 MP cu f 1.5 şi o cameră ultra wide de 16 MP cu f2.2. Pentru selfie-uri există o cameră foto de 10 MP cu f1.9.

Galaxy S10, în toate variantele sale, va avea la bază chipset-ul Exynos 9820 construit pe un proces de 8 nano metri şi va avea certificarea IP68 pentru rezistenţă la apă şi praf.

S10 va fi disponibil în două versiuni, cu 8 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare respectiv 12 GB memorie RAM şi 512 GB spaţiu intern.

S10 Plus are un ecran AMOLED de 6,4 inch cu aceeaşi rezoluţie dar o densitate a pixelilor mai mică, de 522 ppi. Ecranul suportă standardul HDR10+

Sistemul foto cu trei camere este acelaşi, în schimb, acesta va avea două camere frontale de 8 MP şi 10 MP.

Aceleaşi două versiuni cu aceleaşi cantităţi de memorie sunt valabile şi în cazul lui S10 Plus, însă va exista şi o a treia versiune, cu 12 GB RAM şi 1 TB spaţiu de stocare.

În fine, cel mai ieftin model, S10E, un ecran AMOLED de 5,8 inch cu o rezoluţie de 2280 x 1080 pixeli.

Spre deosebire de celelalte două modele, acesta nu are senzorul de amprente integrat în ecran, ci este montat pe una din laturile telefonului.

Sistemul foto în cazul lui S10E este compus din două camere foto, una wide de 12 MP şi una de 16 MP ultra wide. Lipseşte camera tele disponibilă în celelalte două telefoane.

Pentru selfie-uri, S10E are aceeaşi cameră ca modelul S10. Acest model va fi disponibil în aceleaşi versiuni ca S10: 6 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare respectiv 8 GB memorie RAM şi 256 GB spaţiu intern.

Toate cele trei modele vor putea fi încărcate wireless şi vor putea la rândul lor să alimenteze wireless alte dispozitive. S10 are o baterie de 3.400 mAh, bateria lui S10 Plus este de 4.100 mAh, în vreme ce modelul 10E are o baterie de 3.100 mAh.

De asemenea, toate trei au ieşire audio de 3,5 mm.

Începând cu 8 martie, Galaxy S10 va intra pe piaţă la 900 de dolari, iar preţurile pentru S10 Plus vor începe de la 1.000 de dolari. S10E va costa 750 de dolari în cea mai ieftină variantă.

Te-ar mai putea interesa și
Legea modificată a audiovizualului – promulgată de preşedintele Iohannis
Legea modificată a audiovizualului – promulgată de preşedintele Iohannis
Legea modificată a audiovizualului, care adaugă noi reglementări privind cinematografia şi organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de......
Transelectrica: Primele schimburi comerciale de energie cu Ucraina şi Republica Moldova vor avea loc pe 30 iunie, pe interconexiunea cu România
Transelectrica: Primele schimburi comerciale de energie cu Ucraina şi Republica Moldova vor avea loc pe 30 iunie, pe interconexiunea ...
Primele schimburi comerciale de energie electrică cu Ucraina şi Republica Moldova, după sincronizarea cu reţeaua europeană, ...
România poate să devină un jucător important în atragerea de investiţii din relocare – Ministrul Economiei
România poate să devină un jucător important în atragerea de investiţii din relocare – Ministrul Economiei
Un Memorandum pentru promovarea investiţiilor străine au fost discutat şi semnat la nivelul Guvernului, astfel încât ...
Taxa de promovare turistică a Bucureştiului ar putea creşte de la 0,5% la 2% din tariful de cazare, în anul 2023
Taxa de promovare turistică a Bucureştiului ar putea creşte de la 0,5% la 2% din tariful de cazare, în anul 2023
Taxa specială pentru promovarea turistică a municipiului Bucureşti ar putea creşte în anul 2023 la o cotă de 2% la ...