Samsung va investi 22 miliarde de dolari în tehnologia 5G şi inteligenţă artificială

Tehnologia 5G este următoarea tranziţie majoră în telecomunicaţii. La fel ca în cazul tuturor schimbărilor de generaţie, trecerea de la 4G la 5G poate reordona topul furnizorilor de smartphone-uri. Samsung Electronics reacţionează şi anunţă că va investi în următorii trei ani 22 de miliarde de dolari (aproximativ 20 miliarde de euro) în reţele de 5G şi inteligenţă artificală (AI). 
Economica.net - lun, 19 nov. 2018, 20:24
Samsung va investi 22 miliarde de dolari în tehnologia 5G şi inteligenţă artificială

Investiţia colosală are scopul de a obţine, până în 2020, o cotă de minim 20% în piaţa echipamentelor de reţea, a afirmat Youngky Kim, preşedintele şi şeful Samsung Networks, în timpul WSJ D Live în California. Oficialul a aminitit că 5G-ul va debloca potenţialul real al AI-ului, descriindu-l ca pe „o gură de oxigen” pentru inteligenţa artificială.

”Inteligenţa artificială are nevoie de o mulţime de date pentru a răspunde. Această cantitate de date poate fi furnizată de 5G, nu de 4G.”

Investiţia face parte dintr-un plan mai amplu, prin care Samsung intenționează să investească în următorii trei ani 180 de miliarde de woni (161 miliarde dolari), care vor include cheltuielile de capital, precum și cercetarea și dezvoltarea în semiconductori și divizia de ecrane. Cea mai mare parte a investiției – aproximativ 130 de miliarde de woni din total – va fi cheltuită în Coreea de Sud, au afirmat reprezenţanţii companiei, fără a oferi informaţii suplimentare.

Gigantul tech sud-coreean produce o jumătate de miliard de dispozitive electronice anual, şi este cel mai mare producător de electronice din lume în ceea ce priveşte veniturile. Anul trecut a devenit, de asemenea, cel mai mare producător de semiconductoare din lume, reuşind performanţa de a-i depăşi pe rivalii de la Intel.

Samsung este pe locul cinci în spatele Huawei, ZTE, Ericsson și Nokia în echipamentele de rețea. Cu toate acestea, interdicțiile din SUA și Australia privind echipamentele Huawei i-au oferit o deschidere spre extinderea în statele dezvoltate pe care companiile chinezeşti nu le mai pot accesa.

Kim a declarat, de asemenea, ca reţeaua 5G va fi instalată în fabrica de semiconductori din Austin, Texas. Tehnologia 5G va fi probabil disponibilă începând cu anul viitor pentru consumatorii casnici, dar în companii această va fi implementată mai devreme.

Samsung investește, de asemenea, puternic în AI, după ce și-a deschis cel de-al șaptelea centru de cercetare din Montreal în octombrie. Pentru a-și extinde capabilitatea de AI, Samsung spune că va crește numărul de cercetători la 1.000 în centrele sale globale de AI din marea Britanie, Canada, Rusia, SUA și Coreea de Sud.

Samsung a mai spus că intenţionează să creeze aproximativ 40.000 de noi locuri de muncă în următorii trei ani.

Într-un interviu din luna martie, oficialul a estimat că în era 5G vom consuma 100 GB lunar în reţele wireless, faţă de cel mult 10 GB cât este utilizarea actuală în mediul 4G. Cu alte cuvinte, utilizatorii vor putea beneficia de serviciile de internet wireless, inclusiv video 4K și 8K UHD, realitatea virtuală (VR), hologramele și vehiculele autonome.

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...