Samsung vrea să includă iPhone 5 printre produsele despre care acuză Apple că îi încalcă patentele

Grupul sud-coreean Samsung intenţionează să adauge iPhone 5 pe lista produselor Apple care îi încalcă patentele, în procesele aflate în derulare în Statele Unite împotriva companiei americane, potrivit portalului de ştiri IT CNET.
Economica.net - joi, 20 sept. 2012, 14:28
Samsung vrea să includă iPhone 5 printre produsele despre care acuză Apple că îi încalcă patentele

Samsung a arătat, potrivit unor documente transmise unui tribunal din SUA, că va adăuga iPhone 5 la lista de produse acuzate că încalcă patentele grupului.

Cei doi mari producători de smartphone-uri se află în toiul unei lupte dure în justiţie privind drepturile de proprietate intelectuală.

Apple a obţinut recent o victorie importantă în faţa Samsung într-un tribunal federal din San Jose, dar cele două părţi au multe alte procese în derulare în diverse ţări. Juriul federal a stabilit în august ca Apple să primească despăgubiri de un miliard de dolari de la Samsung, care a copiat aspectul şi funcţii ale iPhone.

În aşteptarea unor noi decizii ale justiţiei, Samsung şi-a prezentat deja cazul consumatorilor, notează CNET. Conglomeratul sud-coreean a prezentat miercuri o înrgistrare publicitară în care ia în derâdere iPhone 5 şi persoane care aşteaptă la coadă pentru produse Apple.

Precomenzile primite de Apple pentru iPhone 5 au depăşit 2 milioane de unităţi într-o singură zi, fiind de peste două ori mai mari faţă de recordul anterior stabilit de iPhone 4S, a anunţat luni compania americană. Noul model va ajunge vineri pe rafturile magazinelor.

Smartphone-ul iPhone este cel mai bine vândut produs al Apple, generând circa două treimi din profitul companiei.

Intrarea Apple pe piaţa smartphone în 2007 a adus vânzări de 244 milioane de aparate iPhone şi a contribuit ca Apple să devină cea mai valoroasă companie din lume.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...