1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

Companii

Samsung vrea să producă energie solară în România

Conglomeratul sud-coreean Samsung vrea să construiască în România parcuri solare pentru producţia de electricitate şi analizează posibilitatea de a investi în judeţul Giurgiu, a declarat miercuri Park Robyug, ambasador pentru energie şi resurse în Ministerul coreean pentru Afaceri Externe şi Comerţ.

17 oct, 2012 | Mediafax

Samsung analizează două locaţii pentru construcţia a două parcuri solare în judeţul Giurgiu, a declarat Robyug, prezent la Bucureşti la o conferinţă pe tema energiilor regenerabile.

Cele două proiecte ar însuma o capacitate instalată de 45 MW.

Grupul a derulat proiecte similare în Bulgaria, nu şi în România, până în prezent.

Samsung este cel mai mare conglomerat din Coreea de Sud, cu afaceri importante în domenii precum electronice, servicii financiare, chimie sau industrie grea. Grupul, cel mai mare producător de telefoane, are de asemena operaţiuni de producţie de echipamente pentru sectorul energiei regenerabile, precum panouri solare, dar este activ şi în domeniul dezvoltării de parcuri eoliene şi solare.

Altă companie coreenă, Photovoltaic New Horizon (PNH), are proiecte în producţia de energie în parcuri solare în România.

Potrivit lui Park, PNH a început deja construcţia a trei parcuri fotovoltaice, în Alexandria şi Giurgiu, care ar urma să fie finalizate anul viitor.

"Parcul fotovoltaic din Alexandria, de 60 MW, este estimat să fie finalizat în 2013. Alte două unităţi, de 3 MW şi 5 MW, sunt în construcţie în Giurgiu", a mai spus Park.Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO