Sanador, fondată de Doris Andronescu, are afaceri nete de peste 746 de milioane de lei şi marjă de profit de peste 4% în 2024

Sanador, o afacere cu capital privat integral autohton, fondată şi deţinută de Doris Andronescu, şi unul dintre cei mai mari jucători din piaţa serviciilor medicale private din ţară, a încheiat anul 2024 cu afaceri nete de peste 746 de milioane de lei şi cu profitabilitate netă de 4,31%, arată calculele Economica.net pe baza bilanţurilor societăţii.
Cristina Şomănescu - mie, 25 iun. 2025, 22:14
Sanador, fondată de Doris Andronescu, are afaceri nete de peste 746 de milioane de lei şi marjă de profit de peste 4% în 2024

Sanador a avut cifră de afaceri netă de 746,8 milioane de lei în anul 2024, cu 5,5% mai mare decât cea din anul 2023. Aceasta e cea mai mare valoare a indicatorului cifră de afaceri a companiei de la înfiinţare.
Compania fondată şi deţinută de Doris Andronescu a realizat profit net de 32,2 milioane de lei în anul 2024, cu aproape 4% mai mare decât cel obţinut în anul 2023, potrivit bilanţurilor firmei, comparate de Economica.net.

Sanador a lucrat cu un număr mediu de 1.430 de salariaţi pe parcursul anului 2024, în scădere cu 90 de oameni pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din 2023.

Sanador a avut marjă de profit net de 4,31% în anul 2024, cu 0.07 puncte procentuale mai mică decât cea realizată în anul 2023, arată calculele Economica.net pe baza bilanţurilor companiei.

Profitabilitatea companiei a scăzut în 2024 faţă de nivelurile atinse în anii pandemiei de Covid-19, după cum arată calculele Economica.net detaliate în tabelul următor. Scăderea marjei de profit a companiei Sanador vine în contextul investiţiilor semnificative realizate de companie în 2024.

 

În august 2024 oficialii Sanador au anunţat o investiţie de aproximativ 20 de milioane de euro în achiziţionarea unei clădiri de pe strada Buzeşti din Bucureşti, aflată în proximitatea spitalului deţinut de companie. În urma achiziţiei, capacitatea totală a spitalului Sanador va ajunge la circa 500 de paturi.

Negocierile pentru achiziţia acestei clădiri au început în 2023 și au fost finalizate la 29 iulie 2024.
Clădirea din strada Buzeşti, cumpărată anul trecut de Sanador, are nouă niveluri supraterane și două subterane, cu o suprafață construită de aproape 4.000 de metri pătraţi, și va fi interconectată cu spitalul clinic al companiei.

Sanador deţine unul dintre cele mai mari spitale private multidisciplinare din ţară, cu 413 paturi. Dintre acestea, 49 de paturi sunt de terapie intensivă pentru adulţi şi copii. Sanador deţine şi un centru oncologic privat, precum şi mai multe clinici şi laboratoare de analize în Bucureşti.

Sanador a apărut pe piaţa locală în 2001.

Sanador e unul dintre cei mai mari jucători din piaţa serviciilor medicale private din ţara noastră. Printre competitorii săi se numără MedLife, reţeaua privată de sănătate Regina Maria şi Medicover.

Te-ar mai putea interesa și
Politica de dobânzi: iluzia soluţiei miraculoase la probleme grave
Politica de dobânzi: iluzia soluţiei miraculoase la probleme grave
Sunt un veteran al politicii monetare a Băncii Naționale. Am început în 1990, în ziua desprinderii Băncii Comerciale Române, când Banca Națională și-a asumat rolul de bancă centrală......
Grecia a realizat venituri din turism în perioada ianuarie – mai de peste 4,3 miliarde de euro
Grecia a realizat venituri din turism în perioada ianuarie – mai de peste 4,3 miliarde de euro
Veniturile din turism au crescut în ritm anual cu 12,7% în perioada ianuarie - mai 2025, ajungând la 4,352 de miliarde ...
Dumitru Costin (BNS) acuză statul de comportament golănesc și spune că ultima discuție de la Palatul Victoria cu vicepremierul Anastasiu a fost o reuniune de brainstorming (Video)
Dumitru Costin (BNS) acuză statul de comportament golănesc și spune că ultima discuție de la Palatul Victoria cu vicepremierul ...
Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, acuză statul de comportament "golănesc", subliniind că ...
Program special pentru antreprenorii „invizibili”. Ce beneficii primesc micii întreprinzători
Program special pentru antreprenorii „invizibili”. Ce beneficii primesc micii întreprinzători
Provident Financial România, prin inițiativa „Invizibilii”, anunță că lansează ASCENDENT, un nou program dedicat ...