1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

News

Sandero face furori în Franţa. A fost cea mai vândută maşină, pe segmentul persoanelor fizice, în aprilie

Dacia Sandero a fost cea mai vândută maşină din Franţa, în luna aprilie, pe segmentul cumpărătorilor persoane fizice, după cum scrie presa din Hexagon.

07 mai, 2016 | ECONOMICA.net

În luna aprilie, clienţii persoane fizice din Franţa au cumpărat 5.288 de Dacii Sandero, volum cu care marca românească se situează în faţa lui Peugeot 208 (4.095 de unităţi), Renault Captur (4.041 de unităţi) şi chiar Renault Clio (3.594 de unităţi).

Ca o comparaţie între maşinile din aceeaşi clasă ale Dacia şi ale firmei-mamă Renault, în aprilie, vânzările de Sandero au crescut cu 19%, dar cele de Clio au scăzut cu 24,7%. Ceea ce îi face pe jurnaliştii frabcezi să spună că această creştere a vânzprilor maşinii româneşti se face exact în detrimentul modelului Clio.

Luând în calcul cifrele pe primele patru luni, Peugeot 208 a fost cea mai cumpărată maşină de către persoanele fizice, în creştere cu 13%. Este urmată de Dacia Sandero, cu o creştere de 20%, şi de Renault Clio, cu o scădere de 11%.

Cifrele arată că marca românească are foarte mare succes pe segmentul particularilor, acolo unde marjele de câştig ale producătorilor auto sunt mai mari. Dacă anul trecut, în medie, pe piaţa franceză producătorii de maşini raportau 54% din vânzări către segmentul persoanelor fizice, la Dacia procentul a fost de 85%.

„Este o marcă pentru oameni, oameni care cumpără maşini. În condiţiile în care producătorii de măprciu premium vând cam trei sferturi din maşini către firme, Dacia răspunde nevoilor persoanelor particulare. Preţ de vânzare mic, fiabilitate, valoare reziduală mare. Este o investiţie sigură" spune Olivier Duhautoy, fondator al unei reviste special pentru Dacia, Daciaattitude.

La nivelul întregii pieţe franceze, Dacia Sandero este a şaptea cea mai vândută maşină, cu peste 20.000 de unităţi vândute, adică 2,9% din piaţă, în primele patru luni ale anului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO