Sanie de vară în Poiana Brașov: Primăria Brașov caută constructor pentru proiectul de 17,2 milioane de lei

Primăria Municipiului Brașov a scos la licitație lucrările de proiectare și execuție-construire pentru sania de vară de la Poiana Brașov, potrivit anunțului publicat în platforma SEAP.
Andrada Ghira - lun, 20 nov. 2023, 22:04
Sanie de vară în Poiana Brașov: Primăria Brașov caută constructor pentru proiectul de 17,2 milioane de lei

Sania de vară va fi amplasată pe pârtia Bradul din Poiana Brașov, va avea sistem propriu de urcare și va funcționa tot timpul anului. Lungimea pistei de coborâre va fi de 990 m și include cinci spirale cu diametrul de 10-20 m, în timp ce lungimea traseului de urcare va fi de 550 m, cu o diferență de nivel de 85 m, se arată în anunțul publicat în SEAP și consultat de Economica.net.

Valoarea lucrărilor este de 17,25 de milioane de lei.

„Termenele de predare a documentației respectiv pentru execuția lucrărilor sunt următoarele: – în termen de maximum cinci luni sau în termenul asumat de ofertant în cadrul propunerii tehnice, de la transmiterea Ordinului de începere a serviciilor de proiectare se vor preda Livrabilele L1, L2 ; – în termen de maxim nouă luni sau în termenul asumat de ofertant în cadrul propunerii tehnice, de la transmiterea Ordinului de începere a execuției, se vor finaliza complet lucrările de construire. Acest termen include perioada necesara pentru teste și recepție la terminarea lucrărilor”, se mai arată în anunțul de participare simplificat.

Sanie de vara

Termenul limită este 5 decembrie, ora 15.00.

Ce cuprinde proiectul de sanie de vară de la Poiana Brașov

Amplasamentul punctului de acces al pistei de sanie de vară va fi în apropierea stației inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement al stagiunii, limitrof pârtiei Bradul.

Instalația este compusă dintr-o cale de rulare, montată prin intermediul infrastructurii pe sol și vehicule de transport. Partea de urcare a vehiculelor este realizată prin intermediul instalației de transport cu cablu care face parte integrală din această instalație.

Pasagerii se vor îmbarca în vehicule în mod organizat în perimestrul special amenajat din zona de îmbarcare cu decalaj, astfel încât să se asigure o distanță de siguranță între vehicule pe traseul de coborâre. Deplasarea vehiculelor la coborâre pe calea de rulare este asigurată gravitațional, iar pe parcursul coborârii viteza poate fi controlată prin intermediul unor mânere, dar în același timp, viteza maximă este limitată prin intermediul unor frâne magnetice montate pe vehicule.

Pentru a evita coliziunea între vehicule pe traseul de coborâre, săniile vor fi echipate cu un sistem de monitorizare a distanței între două vehicule succesive, astfel încât la detectarea saniei din față, senzorii montați pe sania din spate vor acționa frânele magnetice montate pe sănii.

Pe parcursul traseului de urcare și coborâre, în zonele în care se face trecerea peste traseul saniei de vară sau peste obstacole: trotuare, căi de acces, se vor proiecta poduri speciale, menținându-se distanțele de siguranță reglementate. Pe tot traseul saniei de vară se va monta un sistem de protecție (gard sau similar) astfel încât nu va fi posibil accesul pe traseul instalației.

Pe parcursul traseului de coborâre, înălțimea de rulare va fi între 0,6 și 13,0 m. La baza instalației, în zona de îmbarcare şi debarcare va fi montat un garaj pentru depozitarea vehiculelor atunci când nu sunt pe traseu.

Instalarea pe calea de rulare se va face cu ajutorul unui sistem de ridicare semi-automat. Instalarea pe calea de rulare se poate face doar într-un spatiu pre-determinat, special proiectat şi construi, astfel încȃt vehiculele vor fi in siguranță pe toată durata folosirii pe traseul proiectat. Ȋn aceasta zonă este amplasată şi zona de control şi comandă. Accesul în zona instalației se face cu ajutorul unui sistem automatizat de bileterie/ticketing.

Te-ar mai putea interesa și
Pod peste Tisa, între România şi Ucraina. Guvernul a aprobat proiectul
Pod peste Tisa, între România şi Ucraina. Guvernul a aprobat proiectul
Guvernul a adoptat, marţi, o hotărâre privind construirea unui pod rutier peste râul Tisa care va avea capătul românesc în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei, a declarat purtătorul de de......
Taxa pe marile averi a fost amânată până la 30 septembrie, anunţă Boloş
Taxa pe marile averi a fost amânată până la 30 septembrie, anunţă Boloş
Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la 30 septembrie pentru ca sistemul informaţional referitor la marile ...
Comisia Europeană ia măsuri împotriva a 20 de companii aeriene pentru practici înşelătoare de dezinformare ecologică
Comisia Europeană ia măsuri împotriva a 20 de companii aeriene pentru practici înşelătoare de dezinformare ecologică
Comisia Europeană şi autorităţile de protecţie a consumatorilor din UE au trimis unui număr de 20 de companii aeriene ...
Cozi de kilometri la intrarea în Bucureşti şi pe DN1 Ploieşti Braşov – Infotrafic
Cozi de kilometri la intrarea în Bucureşti şi pe DN1 Ploieşti Braşov – Infotrafic
O coloană de maşini pe o lungime de aproximativ şase kilometri s-a format la intrarea în Capitală dinspre Autostrada ...