1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Sanofi, lider pe piaţa locală de medicamente, scoate la vânzare divizia Zentiva din România

Compania farmaceutică Sanofi, lider pe piața din România, scoate la vânzare divizia de medicamente generice Zentiva. Compania este listată pe Bursa de Valori București.

01 noi, 2016 | ECONOMICA.net

Vânzarea face parte din planul francezilor de la Sanofi de a începe procesul de separare a diviziei europene de medicamente generice.

"În concordanţă cu anunţul făcut odată cu publicarea strategiei 2020, Sanofi a analizat cu mare atenţie toate opţiunile disponibile în ceea ce priveşte viitorul diviziei de generice în Europa şi a decis să iniţieze procesul de separare în vederea vânzării acesteia. Obiectivul companiei este de a identifica un potenţial cumpărător dornic să asigure o creştere duerabilă a acestei afaceri, pe termen mediu şi lung. Activitatea de generice rămâne una importantă pentru Sanofi în alte părţi ale lumii. Continuăm să ne consolidăm contribuţia în acest domeniu pe pieţele emergente", se arată într-un comunicat al companiei.

Profitul net al Zentiva a crescut cu peste 80% în prima jumătate a acestui an (32,38 milioane lei - echivalentul unui câștig pe acțiune de 0,7766 lei/acțiune -, de la 17,90 milioane lei., iar cifra de afaceri a crescut cu 9%.

Zentiva România avea la 30 iunie active totale de 391,66 milioane lei, cu 1,20% mai mari decât cele consemnate la 31 decembrie 2015. În același interval, datoriile totale au urcat cu 10,74%, la 126,52 milioane lei, de la 114,25 milioane lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO