Sanofi şi Regeneron Pharmaceuticals au obţinut aprobarea FDA pentru terapia biologică Dupixent

Sanofi şi Regeneron Pharmaceuticals Inc. au obţinut aprobarea acordată de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) pentru Dupixent, prima terapie biologică ce se adresează adulţilor cu dermatită atopică moderată spre severă, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - joi, 13 apr. 2017, 09:45
Sanofi şi Regeneron Pharmaceuticals au obţinut aprobarea FDA pentru terapia biologică Dupixent

‘Persoanele cu dermatită atopică moderată spre severă se confruntă cu simptome intense, uneori insuportabile, care le pot afecta în mare parte viaţa. Până în prezent, au existat puţine opţiuni disponibile pentru tratarea persoanelor cu această dermatită. De aceea, aprobarea Dupixent este atât de importantă pentru comunitatea noastră. Acum avem un tratament care îi va ajuta pe pacienţii care suferă de această boală devastatoare’, a declarat Julie Block, Chief Executive Officer al National Eczema Association.

Dupixent este disponibil sub forma unei seringi preumplute, pacienţii putându-şi autoadministra medicamentul prin injecţie subcutanată o singură dată la două săptămâni, după o doză de atac iniţială.

Dermatită atopică, forma cea mai comună a eczemei, este o boală inflamatoare cronică, cu simptome care se manifestă adesea ca o erupţie cutanată. Dermatita atopică moderată spre severă este caracterizată de erupţii cutanate care acoperă o mare parte din corp şi poate include manifestări precum mâncărimi intense şi persistente, uscăciunea, crăparea şi înroşirea pielii, precum şi formarea de cruste şi supuraţii. Mâncărimea este unul dintre simptomele cele mai împovărătoare pentru pacienţi şi poate fi debilitantă. Se estimează că 300.000 dintre adulţii cu DA moderată spre severă necontrolată din SUA au cea mai mare nevoie de noi opţiuni de tratament.

‘Dupixent este rezultatul multor ani de cercetare neobosită din partea cercetătorilor noştri, cu privire la cauzele subiacente ale bolilor alergice şi atopice. S-a demonstrat că în dermatita atopică, Dupixent ajută la curăţarea pielii şi la gestionarea mâncărimii intense cauzate de boală’, a declarat George D. Yancopoulos, M.D., Ph.D., Founding Scientist, Chief Scientific Officer, Regeneron.

Sanofi Genzyme, unitatea globală de business a Sanofi dedicată îngrijirilor de specialitate şi Regeneron vor comercializa terapia biologică Dupixent în SUA şi va fi disponibilă pentru pacienţi şi medici spre finalul acestei săptămâni.

Sanofi dezvoltă şi distribuie soluţii terapeutice, prin diviziile globale Diabet şi Boli Cardiovasculare, Medicamente Generice şi Pieţe Emergente, Sanofi Genzyme, Sanofi Pasteur şi Consumer Healthcare.

Regeneron Pharmaceuticals Inc. este o companie biofarmaceutică care dezvoltă, produce şi comercializează medicamente pentru tratarea unor boli grave. Regeneron comercializează medicamente pentru afecţiuni oculare, hipercolesterolemie, dermatită atopică şi are o serie de produse în curs de dezvoltare în alte arii terapeutice precum poliartrită reumatoidă, astm, durere, cancer şi boli infecţioase.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...