Şansele lui Hollande de a preveni concedierile masive la Peugeot, limitate de realităţile economice

Francois Hollande a promis că va face presiuni pentru a determina PSA Peugeot Citroen să evite închiderea unei fabrici şi concedierea a 14.000 de persoane, însă înfruntările trecute dintre liderii de la Paris şi marile companii, precum şi realităţile economice contrazic optimismul preşedintelui.
Economica.net - lun, 16 iul. 2012, 10:47
Şansele lui Hollande de a preveni concedierile masive la Peugeot, limitate de realităţile economice

Ultima ciocnire majoră între un preşedinte francez şi o companie privind închideri de fabrici şi concedieri a avut loc în 2008, aminteşte Bloomberg într-o analiză. Atunci, predecesorul lui Hollande, Nicolas Sarkozy, promitea că va împiedica ArcelorMittal să închidă o fabrică din nord-estul Franţei şi să dea afară angajaţii. Un an mai târziu, unitatea era scoasă din uz.

După închiderea uzinei ArcelorMittal, decizie în urma căreia 571 de persoane şi-au pierdut locurile de muncă, în faţa fabricii a apărut o piatră pe care scrie „Aici zac promisiunile lui Nicolas Sarkozy”.

Peugeot, cel mai mare constructor auto francez şi al doilea din Europa, a anunţat săptămâna trecută că va închide, în 2014, fabrica de la Aulnay, va reduce producţia unităţii de la Rennes şi va suplimenta planul de concedieri cu 8.000 de angajaţi, faţă de cele 6.000 de disponibilizări anunţate încă de anul trecut.

Peugeot are peste 200.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care 100.000 în Franţa.

Hollande, ales preşedinte în luna mai şi datorită promisiunilor că va preveni concedieri masive, a declarat sâmbătă că va face presiuni asupra PSA pentru renegocierea planului de reorganizare. Guvernul pregăteşte pentru sfârşitul lunii iulie un raport privind situaţia companiei, precum şi măsuri de susţinere a industriei auto franceze.

Totuşi, realităţile economice – industria auto europeană este în scădere abruptă, Peugeot cheltuieşte 200 milioane euro pe lună din rezerve, iar constructorii auto de pe continent se plâng de supracapacitatea de producţie – vor împiedica administraţia să atingă obiectivele asumate de Hollande.

„Statul nu are pârghiile necesare pentru a face presiuni la Peugeot. Să vedem planul (pregătit de guvern – n.r.)”, comenetază un analist francez.

În plus, compania nu are spaţiu de manevră pentru modificarea proiectului de reorganizare. Moody’s atribuie Peugeot ratingul „Ba1”, în categoria „junk”, pe care l-a plasat săptămâna trecută sub evaluare în vederea unei noi retrogradări.

Acţiunile companiei au scăzut vineri cu 7,7%, la minimul ultimilor 23 de ani, din cauza temerilor că guvernul va bloca planul de reorganizare şi ar putea naţionaliza compania.

Contactat de Bloomberg, un reprezentant al producătorului auto a refuzat să comenteze remarcile lui Hollande.

Directorul general al PSA, Philippe Varin, a declarat vineri la RTL că este pregătit să prezinte guvernului în detaliu situaţia financiară a companiei, pentru a demonstra că costul forţei de muncă este prea ridicat în Franţa. Şeful Peugeot consideră că cea mai bună soluţie ar fi un nou program de tipul „rabla”, cu subvenţionarea de către stat a schimbării autoturismelor vechi cu unele noi.

Acţiunile companiei au revenit luni în urcare, avansând cu 0,5% la Paris. Capitalizarea de piaţă a Peugeot a scăzut cu 75% în ultimele 12 luni, la numai 2,3 miliarde euro.

Dependenţa companiei de vânzările din Franţa şi de pieţele din sudul Europei presupune o vulnerabilitate ridicată la criza din zona euro, spre deosebire de rivalii francezi de la Renault, care au un parteneriat cu grupul japonez Nissan şi o prezenţă solidă pe pieţele emergente, sau de concurentul italian Fiat, care pare să depăşască cu bine pierderile de pe continent datorită subsidiarei americane Chrysler.

Hollande, învestit pe 15 mai, este prins între revendicările sindicatelor care l-au sprijinit la alegeri şi proiectele de reorganizare ale marilor companii franceze, care încearcă să-şi ajusteze afacerile la situaţia economică dificilă. Air France-KLM, cea mai mare companie europeană de transport aerian, pregăteşte 5.000 de concedieri, iar grupul farmaceutic Sanofi ar putea reduce personalul cu peste 2.000 de poziţii.

Economia franceză a stagnat în primul trimestru al acestui an, iar Banca Franţei estimează că PIB-ul a scăzut în trimestrul al doilea pentru prima dată după recesiunea din 2009.

Numărul şomerilor din Franţa era de 2,92 milioane în luna mai, cel mai ridicat nivel din 1999, iar rata şomajului este de 10%.

Te-ar mai putea interesa și
Washingtonul impune sancțiuni împotriva mai multor oficiali chinezi din cauza încălcării drepturilor omului în provincia Tibet
Washingtonul impune sancțiuni împotriva mai multor oficiali chinezi din cauza încălcării drepturilor omului în provincia ...
Departamentul Trezoreriei SUA a anunţat vineri că va impune sancţiuni mai multor oficiali chinezi pentru încălcări ale drepturilor omului în Tibet, o regiune chineză în care Beijingul este......
Guvernul italian anunță că există mai multe companii interesate să preia rafinăria Lukoil din Sicilia
Guvernul italian anunță că există mai multe companii interesate să preia rafinăria Lukoil din Sicilia
Există câţiva investitori italieni şi internaţionali interesaţi de rafinăria din Sicilia a Lukoil, a anunţat vineri ...
Budapesta vrea să prelungească perioada de plafonare a prețurilor la unele alimente de bază
Budapesta vrea să prelungească perioada de plafonare a prețurilor la unele alimente de bază
Guvernul ungar intenţionează să extindă şi în 2023 plafonarea preţurilor la mai multe alimente de bază, a anunţat ...
Petrom reacționează de abia la o zi după ce Austria a votat împotriva intrării României în Schengen: Suntem un punct de sprijin pentru economica românească. Nu comentăm decizii politice
Petrom reacționează de abia la o zi după ce Austria a votat împotriva intrării României în Schengen: Suntem un punct ...
Compania energetică Petrom, deținută în proporție de 51% de grupul austriac OMV, a reacționat astăzi la decizia de ...