Şantierele navale Vard Brăila şi Vard Tulcea vor fuziona în această vară

Şantierele navale Vard Brăila şi Vard Tulcea vor fi integrate într-o singură entitate administrativă începând cu data de 30 iunie 2021, pentru a deveni o companie mai suplă şi mai eficientă, relatează Agerpres.
Economica.net - joi, 11 feb. 2021, 17:25
Şantierele navale Vard Brăila şi Vard Tulcea vor fuziona în această vară

Procesul de integrare a celor două şantiere a fost lansat în urma deciziei luate la nivelul Grupului Fincantieri, din care Vard face parte.

„Fuziunea reduce costurile de producţie, simplifică procesul decizional, reduce costurile administrative, elimină activităţile duble sau paralele, combină activităţile de serviciu desfăşurate în cele două şantiere, sporind calitatea la nivel general, şi oferă o mai bună gestionare a activelor şi resurselor celor două şantiere. Acest pas important este un demers pentru a ne spori competitivitatea, pentru a ne susţine creşterea, oferind o perspectivă solidă pentru şantierele navale Vard din România. Este, de asemenea, un demers care confirmă angajamentul Vard şi Fincantieri pentru angajaţii care lucrează cu noi de atâţia ani „, a declarat Alberto Maestrini, CEO Vard.

Fuziunea va duce la crearea celui mai important jucător de pe piaţa românească în industria construcţiilor navale, cu peste 5.000 de angajaţi proprii şi alţi 2.000 de angajaţi ai companiilor care lucrează pe cele două şantiere.

Activitatea zilnică de producţie a celor două şantiere nu va fi afectată de fuziune, care, de asemenea, nu va avea niciun impact asupra locurilor de muncă, precizează reprezentanţii companiei.

„Prin şantierele navale Vard Tulcea şi Vard Brăila, Fincantieri – unul dintre cele mai mari grupuri de construcţii navale din lume – şi-a clădit o prezenţă puternică în România, transferând tehnologie şi expertiză în domeniu. Continuând tradiţia României în domeniul construcţiilor navale, Grupul a reuşit să dezvolte aceste şantiere navale, care acum sunt considerate printre cele mai moderne din Europa. Această fuziune are la bază modelul operaţional şi de business al Fincantieri, modelul în care o singură companie încorporează mai multe şantiere navale. Fincantieri este un partener puternic şi de încredere pentru România, care şi-a luat un angajament pe termen lung, fiind cel mai mare angajator din industria navală a ţării”, se menţionează în comunicat.

Vard este unul dintre principalii proiectanţi şi constructori de nave specializate la nivel global. Cu sediul central în Norvegia şi cu aproximativ 8.200 de angajaţi, Vard operează platforme de construcţii navale în Norvegia, România, Brazilia şi Vietnam. Prin intermediul filialelor sale specializate, Vard dezvoltă sisteme de alimentare şi automatizare, echipamente de manipulare şi soluţii pentru nave şi oferă servicii de proiectare şi inginerie în cadrul industriei maritime globale.

Acţionarul majoritar al Vard este Fincantieri Oil & Gas S.p.A, o filială deţinută în totalitate de Fincantieri S.p.A. Cu sediul în Trieste, Italia, Fincantieri este unul dintre cele mai mari grupuri de construcţii navale din lume şi, de-a lungul celor 200 de ani de istorie maritimă, a construit peste 7.000 de nave.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană recomandă României înăsprirea politicii fiscale
Comisia Europeană recomandă României înăsprirea politicii fiscale
Comisia Europeană recomandă României să prezinte un plan structural-fiscal pe termen mediu în timp util şi să adopte o înăsprire a politicii fiscale pentru a realiza o ajustare pe ansamblul......
ASF propune prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024
ASF propune prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024 ...
Nouă scumpire a carburanților, azi
Nouă scumpire a carburanților, azi
În această dimineață, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit benzina și motorina vândută ...
Ungaria şi România, cel mai mare avans din UE al lucrărilor de construcţii, mult peste media Uniunii Europene. Zona Euro a avut scădere – date Eurostat
Ungaria şi România, cel mai mare avans din UE al lucrărilor de construcţii, mult peste media Uniunii Europene. Zona Euro ...
Lucrările de construcţii au crescut cu 0,2% în Uniunea Europeană (UE) şi au scăzut cu 0,2% în zona euro, în aprilie, ...