1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Şantierul Naval Damen Galaţi are comenzile asigurate pentru următorii doi ani

Şantierul Naval Damen Galaţi a lansat, joi, cea de-a 23-a navă din acest an, urmând ca până la finele lunii decembrie să mai finalizeze încă şase, reprezentanţii companiei precizând că există comenzi asigurate pentru următorii doi ani.

04 sep, 2014 | Agerpres

Potrivit directorului de producţie Victor Dobrea, Şantierul Naval Damen Galaţi are comenzi de nave pentru următorii doi ani, ba mai mult, unele au ajuns să fie refuzate.

'Numărul de comenzi pentru Şantierul Naval Damen Galaţi acoperă deja producţia unităţii pe următorii doi ani, existând, în prezent, cereri care sunt refuzate de unitatea de la Galaţi, din cauza lipsei de spaţiu şi timp pentru a le onora', a declarat Victor Dobrea.

Potrivit acestuia, se caută soluţii pentru ca anumite componente din comenzile şantierului să fie executate în alte şantiere navale din ţară.

Şantierul Naval Damen Galaţi numără 2.300 de angajaţi, la care se adaugă alţi peste 1.500 de muncitori ai firmelor contractoare care lucrează în şantier. Pentru a onora comenzile aflate în creştere, şantierul a angajat, de la 1 septembrie, 90 de oameni, urmând ca de la 1 noiembrie să angajeze alţi 60, marea majoritate tineri.

Nava ,,Mamola Reliance', lansată joi, este destinată aprovizionării platformelor de foraj marin. Este prima dintr-o comandă de două nave PSV 3300 comandate Grupului Damen de reprezentanţii Grupului eleveţian ,,Promar' şi are ca armator o companie din Panama.

Cu o lungime de 80 de metri, lăţime de 16,20 metri şi pescaj de şase metri, nava poate transporta 32 de persoane (echipaj şi pasageri) şi poate atinge o viteză de 13,5 noduri (circa 25 de km/oră). Destinaţia principală a navei va fi transportul diverselor mărfuri - combustibil, apă potabilă, saramură, ciment, noroi de foraj, prăjini de foraj - şi a echipajelor pe platformele de foraj marin şi platformele de exploatare a hidrocarburilor marine din Vestul Africii. Nava poate transporta pe punte şi containere convenţionale pentru diverse mărfuri. Totodată, nava poate opera ca stingător de incendiu la platformele marine şi este dotată cu echipamente pentru depoluare marină.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO