1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Şantierul Naval Tulcea a prins un nou contract. Face un vapor de 100 de milioane de euro

Vard Holdings Limited, unul dintre cei mai mari constructori de nave, care deţine şantierele navale de la Tulcea şi Brăila, a semnat un contract de peste 100 de milioane de euro (825 mil. coroane norvegiene) cu Farstad Shipping SA pentru livrarea unei nave.

25 aug, 2013 | ECONOMICA.net

Contractul prevede livrarea unei nave VARD 3 07 care urmează a fi livrată în iulie 2015. Caroseria navei va fi construită la şantierul naval de la Tulcea, iar operaţiunea de echipare va avea loc la Vard Langsten în Tomrefjord, Norvegia, a anunţat compania Farstad Shipping. 

Nava care va fi construită la Tulcea este destinată operaţiunilor de control, întreţinere şi reparare, şi este similară cu cea comandată de Farstad Shipping în luna februarie a acestui an. Nava are o lungime de 143 de metri, o lăţime de 25 de metri, o suprafaţă a punţii mai mare de 1.800 mp şi poate primi 130 de persoane. Este echipată cu două macarale offshore, din care cea mai mare are o capacitate de ridicare de 250 de tone.

Farstad Shipping este un furnizor de vase mari, moderne pentru industria petrolieră. Flota companiei este formată din 59 de nave şi are alte 6 în comandă. Operaţiunile Farstad sunt conduse de la Alesund, Aberdeen, Melbourne, Perth, Singapore, Macae şi Rio de Janeiro.

Vard construieşte şi pentru gigantul Petrobras

Tot luna aceasta, norvegienii care deţin şantierul naval de la Tulcea au primit şi un contract în valoare de 1,1 miliarde de dolari pentru compania petrolieră de stat din Brazilia, Petrobras. Şantierul Naval de la Tulcea va construi pentru Petrobras două nave de construcţie offshore, nave ce vor fi folosite la montarea infrastructurii submarine necesare exploatării petrolului.

Vard Brăila SA este cea mai profitabilă companie din judeţ. Anul trecut a avut un profit de 16,23 milioane de euro, o cifră de afaceri de 50,96 milioane de euro şi 1838 de angajaţi. 

La fel, Vard Tulcea SA este cea mai profitabilă firmă din judeţul Tulcea, cu un profit înregistrat în 2012 de 2,22 milioane de euro la o cifră de afaceri de 121,9 milioane de euro. Şantierul Naval Tulcea a avut anul trecut 2.872 de angajaţi. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO