SAP și furnizorul pentru industria de petrol și gaze Habau România încheie un parteneriat

SAP anunță încheierea unui parteneriat de succes cu reprezentanța locală a HABAU, furnizor pentru industria de petrol și gaze, primul client din Europa Centrală și de Est care adoptă RISE with SAP pentru optimizarea proceselor.
Lidia Neagu - joi, 27 mai 2021, 11:53
SAP și furnizorul pentru industria de petrol și gaze Habau România încheie un parteneriat

“După 12 ani de activitate în industria de petrol și gaze, și o creștere stabilă a cifrei de afaceri, împreună cu Habau Group am decis să ne folosim de oportunitățile pe care le oferă Romania. În strategia pe termen mediu și lung avem în vedere diversificarea activității prin realizarea de lucrări civile, drumuri și lucrări de mediu. În vederea realizării obiectivului și a gestionării activității într-un mod cât mai eficient am căutat o soluție ERP flexibilă și modernă și am ales SAP S/4HANA Private Cloud”, a declarat Karl Leidenfrost, CEO Habau S.R.L.

HABAU este o companie austriacă, prezentă în România începând cu anul 2000. Compania execută lucrări de instalații și montaj de conducte pentru distribuție și transport gaz, produse petroliere, stații de comprimare, lucrări de proiectare și supervizare. Printre cei mai importanți clienți se numără OMV Petrom, Transgaz și Romgaz.

În urma implementării soluțiilor SAP, angajații HABAU vor beneficia de capacități mai bune de gestionare a proiectelor și contractelor, având o sursă consolidată și viabilă pentru obținerea informațiilor de care au nevoie. Astfel, tranzacțiile pot fi făcute mai rapid și mai precis, toate etapele de implementare a unui contract pot fi gestionate cu ușurință, inclusiv modificări contractuale fără a afecta satisfactia clienților. Compania va avea, de asemenea, capacități sporite de raportare, planificare și prognoză, precum și o imagine mai clară a muncii angajaților, prin vizibilitatea volumului de muncă, productivității și eficienței.

În același timp, clienții companiei pot primi răspunsuri mai rapide la solicitări, fie pentru oferte ori pentru cereri de modificare în proiectele existente,bsuperioare la nivel de detalii, precizie și planificare predictibilă.

Compania își va optimiza, de asemenea, lanțul de aprovizionare, de la achizitie până la furnizarea de servicii, ceea ce se traduce și într-un client service și mai bun. Nu în cele din urmă, aceștia se pot bucura de un grad crescut de încredere la nivel de management al contractelor și furnizare a serviciilor, datorită raportării exacte, analizelor detaliate și în timp util, precum și a îmbunătățirii schimbului general de informații de care va dispune HABAU.

„Este un proiect important pentru întreaga comunitate de business din România care se confruntă cu nevoia acută de transformare și digitalizare a proceselor de business. De aceea, suntem mândri să facem parte din echipa care va implementa, în premieră, proiectul RISE with SAP într-o companie românească. Faptul că suntem SAP Certified Application Management & Hosting Services Partner încă din 2007, ne oferă un avantaj competitiv, iar experiența pe care o avem în zona de tehnologie și consultanță de business aduce cu siguranță plus valoare în cadrul proiectului”, a declarat Ramona Petre, SAP Team Lead în cadul Architected Business Solutions.

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 19 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a peste 714 de angajați.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
FBI percheziționează casa din Washington a oligarhului rus Oleg Deripaska
FBI percheziționează casa din Washington a oligarhului rus Oleg Deripaska
FBI derulează "activităţi de aplicare a legii" la locuinţa oligarhului rus Oleg Deripaska (foto) de la Washington, informează ...
Programul Comisiei Europene pentru 2022 include o iniţiativă privind un venit minim adecvat
Programul Comisiei Europene pentru 2022 include o iniţiativă privind un venit minim adecvat
Comisia Europeană a adoptat marţi programul de lucru pentru 2022, care stabileşte următoarele etape ale agendei sale ...
Ioana Mihăilă și George Cățean au primit avize negative din parte comisiilor parlamentare pentru funcțiile de miniștri ai Sănătății și Agriculturii
Ioana Mihăilă și George Cățean au primit avize negative din parte comisiilor parlamentare pentru funcțiile de miniștri ...
Ioana Mihăilă a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Sănătăţii din partea comisiilor de specialitate ...