1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Şapte miliarde de euro, pentru drepturile TV pentru Premier League. Ce spune şeful LPF

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal din România, Justin Ştefan, a afirmat, miercuri, într-o postare pe o reţea de socializare, că preţul vânzării drepturilor de televiziune pentru Premier League va avea un impact negativ pentru fotbal.

11 feb, 2015 | Agerpres

Prima ligă engleză a anunţat marţi vânzarea drepturilor TV pentru o sumă record de 5,1 miliarde lire sterline (6,9 miliarde euro) operatorilor Sky şi BT, pentru perioada 2016-2019, scrie Agerpres.

Justin Ştefan consideră că suma mare va afecta echilibrul concurenţial în competiţiile europene prin valoarea disproporţionată dintre drepturile TV în PL şi drepturile TV din alte campionate, dar şi echilibrul concurenţial din eşaloanele inferioare din Anglia.

Totodată suma record va determina ''explozia nejustificată a salariilor şi indemnizaţiilor de transfer; din dorinţa de a avea cei mai buni jucători, vei fi dispus să plăteşti mai mult'', afirmă Justin Ştefan pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, suma record va duce la concentrarea valorilor în PL, ceea ce riscă să afecteze campionatele naţionale din alte ţări. Decizia va avea şi un impact negativ asupra formării jucătorilor la nivel naţional şi, pe cale de consecinţă, vătămarea intereselor echipei naţionale de seniori a Angliei, subliniază oficialul LPF.

Justin Ştefan se întreabă retoric în încheierea mesajului său dacă nu ar fi oportună intervenţia UEFA în acest caz: ''Mă întreb dacă nu cumva, în ciuda regulilor de la nivelul Uniunii Europene privind concurenţa liberă, nu e necesară intervenţia UEFA. Necesitatea unui produs media atractiv afectează produsul sportiv în ansamblul său''.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO