Şapte oraşe din România au 1.400 de ansambluri rezidenţiale

Aproape 1.400 de ansambluri rezidenţiale, cu cel puţin 30 de apartamente sunt finalizate sau în diverse stadi în şapte oraşe din România, arată un raport al Imobiliare.ro realizat în perioada martie-aprilie 2017. 
Andrada Ghira - lun, 22 mai 2017, 12:48
Şapte oraşe din România au 1.400 de ansambluri rezidenţiale

Aproape 1.400 de ansambluri rezidenţiale sunt în Bucureşti şi alte şase mari oraşe din ţară, în diferite faze de dezvoltare. Dacă unele au obținut recent autorizația de construcție sau se află în proces de inițiere a PUZ-ului, altele au fost deja vândute.

Cele mai multe proiecte de locuinţe se găsesc în zona Capitalei, unde în prezent sunt 500 de astfel de ansambluri, arată raportul Imobiliare.ro. Dintre proiectele cu apartamente, 124 sunt deja vândute, iar 99 au obținut autorizația de construcție sau sunt în faza de inițiere a PUZ-ului. Restul sunt disponibile spre vânzare, fie că este vorba de proiecte deja existente (ajunse la faze ulterioare de dezvoltare) sau de unele nou-lansate.

Dezvoltatorii de ansambluri rezidenţiale au construit mii de locuinţe în jurul Bucureştiului, acolo unde au găsit terenuri cu suprafeţe ample. Printre cele mai mari proiecte se numără Cosmopolis (2.600 unităţi în Ştefăneştii de Jos), Greenfield (1.600 unităţi în Băneasa), Confort City (1.680 unităţi) sau Militari Residence (8.000 unităţi). 

Proiecte mari cu peste 1.000 de locuinţe se regăsesc şi în zone din Bucureşti. Spre exemplu, omul de afaceri român Petre Niculae, ridică ansamblul 21st Residence Politehnica, cu un total de 1.470 de apartente, chiar în intersecţie la Lujerului. Peste 1.500 de apartamente vrea să construiască şi omul de afaceri Gabriel Popoviciu în nordul Bucureştiului, pe strada Fabrica de Glucoză, în proiectul Belvedere Residence.

Cluj-Napoca

După București, cea mai mare ofertă de ansambluri rezidențiale din România se regăseşte la Cluj-Napoca, acolo unde sunt 192 de proiecte, din care 91% de apartamente. Dintre acestea, 60 sunt disponibile în piață, 81 au fost deja vândute, iar restul au autorizația de construcție sau sunt în proces de realizare a PUZ-ului.

Clujul a cunoscut încă din perioada de boom o dezvoltare rezidențială intensă a localităților limitrofe. Așa se face că cel mai mare proiect rezidențial din această zonă are 11 blocuri şi 1.800 de apartamente. În Florești localitate-satelit a Clujului, cele mai mari proiecte sunt Multiserv 1 și Multiserv 2, cu 600 de unităţi. În interiorul orașului, proiectul cu cele mai multe locuințe finalizate până acum este Bonjour Residence, din cartierul Bună Ziua, ce numără tot 600 de unități. 

Constanța

La Constanţa au fost identificate 187 de proiecte de locuințe. Dintre acestea, 66 au fost deja contractate, 50 se află în faze preliminare demarării lucrărilor, în vreme ce 71 sunt disponibile spre vânzare.

Lira Residences este cel mai mare proeict, cu 17 blocuri şi 365 de apartamente. Cei de la Maurer Imobiliare vor să construiască un ansamblu de 3.400 de apartamente în zona Tomis Plus. 

Timişoara

Pe piața timișoreană sunt 182 de ansambluri rezidențiale, din care 88% de apartamente, iar 69 din total sunt disponibile spre vânzare, 56 au fost deja contractate, iar 57 așteaptă demararea lucrărilor. 

Cel mai mare ansamblu construit până acum în oraș este Uranus Plaza, din zona Spitalul Județean, cu 223 de apartamente finalizate. Un proiect ambițios este și ansamblul Adora Forest al celor de la Tagor – situat în Dumbrăvița şi care va avea 1.000 de locuințe la finaliazare. Până în prezent au fost livrate 107 apartamente. Tot un proiect cu 1.000 de unităţi este şi City of Mara, din Calea Circumvalațiunii, unde au fost livate 45 de locuințe. 

Iar omul de afaceri Ovidiu Şandor construieşte cel mai mare proiect rezidenţial, cu 1.200 de apartamente, în urma unei investiţii de 120 de milioane de euro. Proiectul ISHO va avea şi o componentă de birouri. 

Iași

Iaşiul are 145 de ansambluri de locuințe, dintre care 81% de apartamente. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 90 de proiecte, sunt disponibile spre vânzare, în vreme ce 20 au fost deja contractate, iar restul de 35 se află în etape preliminare demarării construcției.

Cele mai multe apartamente, 210 la număr, au fost construite în proiectul Design Residence. Alte proeicte importante sunt și Copou Bellevue, dezvoltat de Adama (170 de locuințe finalizate) sau Penta Rezidențial, din zona Tătărași-Aviație (200 de locuințe livrate).

La capitolul planuri de dezvoltare ulterioară, de menționat este ansamblul Dream Village din zona Păcurari, cu un total de 510 apartamente în plan (dintre care 180 finalizate), dar și Complexul Newton, cu 500 de unități anunțate (din care 125 livrate).

Brașov

Aici sunt 145 de ansambluri rezidențiale, dintre care 70% de apartamente. 75 sunt disponibile spre vânzare, iar la 60 urmează să înceapă construcţie. 10 proiecte au fost deja vândute. 

De mai bine de zece ani, Maurer Imobiliare, a construit Avantgarden 3 din Bartolomeu, acolo unde sunt finalizate şi vândute 1.670 de apartamente. În prezent se află în derulare 18 blocuri cu 1.200 de apartamente, care vor fi finalizate în 2018. Alte 700 de apartamente vor fi dezvoltate în perioada 2017-2020, iar în total proiectul va avea 3.570 de unităţi. 

Sibiu

Piaţa rezidenţială din Sibiu nu este la fel de dinamică precum în celelalate oraşe, însă aici sunt 59 de proiecte rezidențiale, din care 82% de apartamente, iar 38 sunt disponibile în piață, trei au obținut recent autorizația de construcție, iar 18 se află în proces de inițiere a PUZ-ului.

Cel mai mare proeict este Magnolia Residence, amplasat în zona Turnișor, care va avea 1.200 de unități locative. Şi la Sibiu, Maurer Imobiliare îşi face simţită prezenţa. Compania au în plan să dezvolte 20 de blocuri (din care șase sunt deja vândute) cu un total de 1.800 de apartamente în localitatea Șelimbăr. 

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...