1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Sarkozy a anunţat un plan de eliminare a deficitului bugetar până în 2016

 Preşedintele Franţei, Nicoloas Sarkozy, a anunţat un plan de eliminare a deficitului bugetar până în 2016, prin reduceri de cheltuieli de 75 miliarde de euro şi majorări de venituri de 40 de miliarde de euro, acestea din urmă fiind în cea mai mare parte deja implementate, transmite Bloomberg.

02 apr, 2012 | Mediafax

Într-un interviu publicat, luni, de publicaţiile Le Republicain Lorrain, L'Est Republicain şi Vosges Matin, Sarkozy a anunţat liniile generale ale planului, fără a da însă detalii legate de diminuarea cheltuielilor. Preşedintele francez ar putea oferi informaţii suplimentare la sfârşitul acestei săptămâni, parte a platformei sale electorale.

La sfârşitul anului trecut au fost adoptate majorări de taxe echivalente cu venituri noi de 32 de miliarde de euro, iar rezultatele complete vor fi vizibile din acest an. Restul de opt miliarde de euro vor fi asigurate din taxe pe care Sarkozy a promis că le va impune, inclusiv pe veniturile la nivel global ale marilor companii franceze.

Principalul rival al lui Sarkozy la viitoarele alegeri prezidenţiale, socialistul Francois Hollande, vizează aducerea bugetului pe echilibru în 2017, un an mai târziu ca Sarkozy, şi a promis să strângă alte 20 de miliarde de euro din taxe până la sfârşitul mandatului de cinci ani şi să elimine scutiri de taxe de 29 miliarde de euro.

Franţa s-a încadrat lejer în deficitul bugetar ţintit pentru anul trecut, cu o rată de 5,2% din PIB, cu 0,5 puncte procentuale mai mică faţă de obiectivul oficial al guvernului.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO