Sarkozy către Obama, despre Netanyahu: Nu îl mai suport! E un mincinos

În cadrul unei discuţii private de la Summitul G 20 de la Cannes, dar la care şi-au uitat microfoanele descrise, preşdinţii francez şi american s-au plâns unul altuia de Benjamin Netanyahu. Sarkozy a spus că nu îl mai suportă şi că este un mincinos, în timp ce Obama l-a consolat cu faptul că trebuie să trateze în fiecare zi cu premierul israelian.
Economica.net - mar, 08 nov. 2011, 06:37

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, i-ar fi spus omologului său american Barack Obama că nu îl mai „suportă” pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi crede că acesta „este un mincinos”.

Potrivit site-ului franţuzesc Arret sur Images, după ce au susţinut o conferinţă de presă, joi, la summitul G20, cei doi preşedinţi s-au retras într-o cameră privată pentru a discuta în continuare despre subiectele zilei, relatează site-ul ynetnews.com.

Conversaţia a fost începută de preşedintele Obama care l-a criticat pe Sarkozy pentru că nu l-a avertizat că Franţa va vota în favoarea aderării palestiniene la UNESCO, în pofida obiecţiilor Statelor Unite. Discuţia s-a îndreptat apoi către Netanyahu, moment în care Sarkozy a declarat: „Nu îl mai suport. Este un mincinos”. Potrivit aceleiaşi surse, Obama ar fi replicat: „Tu te-ai săturat de el, dar eu trebuie să tratez cu el în fiecare zi!”.

Aceste remarci ar fi trebuit să fie confidenţiale, însă microfoanele celor doi lider au fost lăsate deschise în mod accidental. Problema de comunicare a rămas neobservată câteva minute, iar discuţia celor doi lideri, care a deviat rapid către alte subiecte, a putut fi ascultată de câţiva jurnalişti, care încă aveau în posesia lor căştile oferite de preşedinţia franceză pentru traducerile simultane din timpul conferinţei de presă.

Reporterii prezenţi la eveniment ar fi convenit să nu publice aceste comentarii din cauza naturii lor sensibile, ceea ce explică lipsa acestui subiect din presă.

 

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...