SAS, cu operațiuni și în Romania, pregătește listarea la Bursă

SAS, lider global în analytics, și-a anunțat intenția de a fi “gata” pentru o ofertă publică inițială (IPO-ready) până în 2024. Sub conducerea co-fondatorilor Jim Goodnight și John Sall, SAS a dobândit puterea financiară, valoarea de brand și poziția de lider de piață necesare pentru a face acest pas.
Lidia Neagu - lun, 02 aug. 2021, 11:08
SAS, cu operațiuni și în Romania, pregătește listarea la Bursă

Pentru a deveni IPO-ready, SAS va începe să ia măsuri precum rafinarea structurii sale de raportare financiară, eficientizarea anumitor procese operaționale și sporirea focusului pe segmentele platformei sale în care compania poate continua să aibă succes și să crească în beneficiul acționarilor.

SAS va continua în același timp să investească sume semnificative și să dezvolte capabilitățile sale AI și soluțiile de analiză avansată de date, pentru a satisface nevoile clienților și a-și extinde poziția de lider pe o piață în creștere, extrem de competitivă și din ce în ce mai dinamică.

„Prin demararea pregătirilor pentru a deveni IPO-ready, putem oferi oportunitatea angajaților, clienților, partenerilor și comunității SAS de a participa la succesul nostru. Ca organizație, ne concentrăm pe dezvoltarea continuă, cu o creștere sustenabilă, ce se bazează pe brandul și platforma de încredere pe care le-am creat. Am construit o bază solidă operațională și financiară, pentru a ne asigura un viitor și mai bun. Acum este timpul să ne pregătim pentru următorul capitol”, a declarat Jim Goodnight, CEO SAS.

„SAS oferă cele mai bune soluții de analiză avansată de date și AI, prin intermediul software-ului și serviciilor sale, pentru o bază fidelă de clienți Global 2000. Prezența de lungă durată a companiei pe piață, platforma și soluțiile analitice de top și brandul de încredere au făcut din aceasta vendorul preferat în multe industrii, în special în servicii financiare, servicii profesionale, guvern și asistență medicală”, spune compania într-un comunicat.

SAS a operat și prosperat în diferite piețe la nivel global, poziționându-se ca lider necontestat în analiză avansată de date și AI. SAS este singurul furnizor care a fost numit lider în cadrul raportului Gartner Magic Quadrant for Data Science and Machine Learning Platforms în fiecare an de când raportul a fost publicat pentru prima dată, în urmă cu opt ani.

În 2020, SAS a generat venituri de aproximativ 3 miliarde de dolari și a realizat cel de-al 45-lea an consecutiv de profitabilitate. În plus, compania a realizat o creștere a veniturilor de 8,4% în prima jumătate a anului 2021, demonstrând nevoia crescută de date și soluții de analytics pentru a răspunde și a redresa efectele pandemiei globale de COVID-19. În următorii ani, SAS va urmări consolidarea fundației financiare puternice, având în vedere potențiala intrare pe piețele publice.

SAS se află de mult timp în fruntea inițiativelor sociale și de cetățenie corporativă, ajutând clienții să ia decizii care fac din lume un loc mai bun cu un viitor mai sustenabil. Sprijinind energia curată și obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite, utilizând în același timp software-ul său pentru a aborda problemele economice, sociale și de mediu, SAS combină tehnologia cu acțiunile de advocacy pentru a-și ghida businessul și strategia climatică.

Prin parteneriate cu clienți, grupuri industriale, organizații nonprofit, agenții guvernamentale și organizații globale, SAS utilizează platfoma sa de analiză avansată de date în rezolvarea celor mai urgente provocări ale lumii, de la păstrarea și protejarea mediului înconjurător până la dezvoltarea educației, reducerea suferinței umane și construirea unei societăți mai drepte.

Compania este recunoscută la nivel global ca unul dintre cei mai buni angajatori și pionier al culturii în cadrul locului de muncă, pentru crearea unei comunități corporative semnificative și pentru devotamentul față de angajați.

„De-a lungul anilor, SAS și-a construit o reputație pentru inovație, un focus neîncetat pe client și un puternic sentiment de identitate corporativă. Pe măsură ce ne trasăm drumul către IPO, vom continua să investim în brandul și în platforma noastră, prioritizând valorile noastre de bază și oferindu-le clienților posibilitatea de a rezolva cele mai complexe probleme ale acestora”, a conchis Jim Goodnight, CEO SAS.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...