SAS oferă peste 700 de ore de conținut gratuit pentru programul de master „Data Science for Industry and Society” al Universităţii Babeș-Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj derulează un program de masterat unic, "Data Science for Industry and Society", susținut gratuit de SAS România.
Lidia Neagu - mar, 18 mai 2021, 18:35
SAS oferă peste 700 de ore de conținut gratuit pentru programul de master „Data Science for Industry and Society” al Universităţii Babeș-Bolyai

Masteratul conține 715 ore de conținut de învățare data science, inclusiv cursuri gratuite și furnizare de software. Programul este susținut în mod gratuit, în proporție de 90% de SAS, lider global al soluțiilor de analytics.

„România se află în topul regiunii la nivel de digitalizare, iar noi suntem determinați să contribuim la dezvoltarea și accelerarea acestui segment, prin valorificarea elanului actual și oferirea expertizei noastre. Suntem de părere că nu este vorba doar de tehnologie în sine, ci și de oameni, tehnologie și business, iar noi investim activ în toți cei trei piloni, în întreaga regiune”, a menționat Shukri Dabaghi, SAS VP CEMEA.

Programul de Masterat care se desfășoară deja la UBB și încă două universități din România face parte din angajamentul SAS de a forma 5.000 specialiști în data science în România, până în 2025, ajutând companiile de top și instituțiile publice să-și accelereze călătoria de transformare digitală prin adoptarea tehnologiilor inovatoare de AI și analytics.

„Strategia SAS este de a aduce capabilități de advanced analytics în toate sectoarele majore: bancar, telecomunicații, administrație publică, energie și utilități, petrol și gaze, producție, retail. Planul nostru este să investim în programe academice, precum cel cu Universitatea Babeș-Bolyai și altele, pentru a califica forța de muncă românească pentru locurile de muncă din viitor. Dar valoarea acestor investiții poate fi cu adevărat evidențiată prin construirea, alături de companii private, de centre de excelență dedicate advanced analytics, care pot construi și explora în mod continuu modalități inovatoare de a utiliza datele și de a oferi informații celor care iau decizii”, a spus Ștefan Baciu, Country Manager SAS România & Moldova.

SAS continuă să își îndeplinească promisiunea de a investi un miliard de dolari în dezvoltarea tehnologiei, educației și serviciilor AI. O parte semnificativă din veniturile anuale ale SAS sunt reinvestite în cercetare și dezvoltare pentru a optimiza ciclul de viață analytics pentru clienții săi. Totodată, lucrăm la proiecte și inițiative inovatoare în toate industriile din Europa de Sud-Est și continuăm dezvoltarea Centrului de Excelență în Analytics, care poate acționa ca o punte, conectând diferite unități organizaționale ale companiei, promovând colaborarea și definind cele mai bune practici pentru analytics, pentru a îmbunătăți rezultatele de business.

„Unul dintre obiectivele noastre principale constă în consolidarea prezenței și abordarea mai multor inițiative în domeniu, acționând ca un partener al statului în implementarea Strategiei naționale pentru transformarea digitală în România, țară care deține o poziție geografică importantă și funcționează ca centru strategic și tehnologic esențial penstru SAS. Regiunea Europa de Sud-Est a avut printre cele mai rapide creșteri anul trecut, în ciuda dificultăților.

„Apetitul” acestor țări pentru noile tehnologii, pentru modele digitale de business și inovație este cu
adevărat extraordinar și admirabil. La nivel de SAS, România are marea oportunitate de a conduce în continuare dezvoltarea digitală și de a începe să utilizeze puterea data analytics, machine learning, automatizare și AI, care vor îmbunătăți semnificativ viața de zi cu zi, publică și privată a românilor, și care va facilita dezvoltarea sectorului business”, adaugă Tayfun Topkoc, director regional SAS SEE.

Te-ar mai putea interesa și
Coronavirus: Scenariu verde în toată țara. 53 de cazuri în ultimele 24 de ore
Coronavirus: Scenariu verde în toată țara. 53 de cazuri în ultimele 24 de ore
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punctul de vedere al infectărilor cu noul coronavirus....
Bursa de Valori Bucureşti pierdut 895,8 milioane de lei din capitalizare
Bursa de Valori Bucureşti pierdut 895,8 milioane de lei din capitalizare
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut, în această săptămână, 895,8 milioane de lei din capitalizare, respectiv ...
Deși majoritatea populaţiei adulte este vaccinată, două noi focare au forțat Israelul să impună purtarea măştii
Deși majoritatea populaţiei adulte este vaccinată, două noi focare au forțat Israelul să impună purtarea măştii
Ministerul Sănătăţii din Israel a anunțat că țara a reintrodus măsura purtării măştii de protecţie în anumite ...
Londra, Istanbul și Frankfurt, aeroporturile din care sosesc în România cei mai mulți pasageri
Londra, Istanbul și Frankfurt, aeroporturile din care sosesc în România cei mai mulți pasageri
Datele Institutului Naţional de Statistică arată că principalele aeroporturi de origine pentru pasagerii sosiți în ...