1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Şase oferte pentru modernizarea a 28 de kilometri de cale ferată, contract de 2,8 miliarde de lei

CFR Infrastructură a primit şase oferte pentru modernizarea a 28 de km de cale ferată între localităţile braşovene Caţa şi Apaţa, parte din sectorul Braşov - Sighişoara de pe Coridorul IV feroviar. Jumătate dintre asocieriele înscrise în cursa pentru contractul estimat la 2,8 miliarde de lei includ firme din Turcia.

26 apr, 2018 | ECONOMICA.net

Subsecţiunea Apaţa - Caţa, parte a tronsonului feroviar Braşov - Sighişoara, este situată pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunăre, ramura nordică) Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Brașov-București-Constanța, iar modernizarea acestei subsecţiuni contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviare prin sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă.

La licitaţia deschisă au depus documentaţie următoarele 6 asocieri de firme:
- Asocierea Rail Works
- Asocierea Pizzarotti Spa, Pizzarotti SA, IC IÇTAȘ INȘAAT SANAYI VE TICARET A.Ș.
- Asocierea FCC Construcction S.A., Astaldi S.p.A., Activ Group Management SRL.
- Asocierea SAIPEM S.P.A. , Dogus Insaat ve Ticaret AS
- Asocierea STRABAG AG- STRABAG SRL
- Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ș. – Makiol Inșaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ș.

Valoarea totală estimată a contractului este de 2.867.944.000. RON fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanțarea în proporţie de 18,26% de la Bugetul de Stat.

În perioada următoare, comisia de evaluare va analiza documentele de calificare şi propunerile tehnice şi financiare, informează CFR SA.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO