1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Imobiliare

Sateliţii Bucureştiului unde se ridică 23.000 de locuinţe. Unde ar trebui pompaţi bani în drumuri

Revenirea apetitului pentru achiziţia de locuinţe a dus la creşterea cererii de locuinţe în Bucureşti, dar şi în localităţile din apropiere. În total, vor fi finalizate 80.000 de locuinţe în care ar încăpea jumătate din locuitorii din Arad, spre exemplu. 

31 iul, 2018 | ECONOMICA.net

161 de proiecte rezidenţiale se află în judeţul Ilfov, din care 130 în construcţie erau în construcţie în cel de-al doilea trimestru din acest an şi 31 finalizate, arată analiza realizată de portalul imobiliare.ro.

În total, numărul total al unităților locative planificate a fi livrate în cadrul acestor proiecte este de aproape 23.000. 

Cele mai multe dintre acestea, 5.000 de apartamente, ar trebui livrate în localitatea Roşu, urmată de Chiajna, cu 4.386 de apartamente, Bragadiru cu 4.003 de locuiţe, Voluntari cu 2.503 de unităţi și Popești-Leordeni unde ar trebui să fie finalizate 1.887 de locuinţe. 

Localitățile cu cele mai multe case planificate spre construcție în cadrul unor ansambluri rezidențiale sunt, însă, Corbeanca (cu 1.557 de unități locative individuale), Popești Leordeni (1.336), Voluntari (794), Otopeni (516) și Bragadiru (367).

Bucureştenii care vor lăsa apartamentul din oraş pentru o locuinţă în localităţile respective vor avea de înfruntat realitatea din teren: absenţa sau calitatea proastă a drumurilor. 

O simt de zece ani locuitorii din Prelungirea Ghencea, care încă pierd ore în şir în drum spre muncă, sau spre casă. La începutul lunii iunie a fost organizat al zecelea prostest din ultimii cinci ani de rezidenţii ansamblurilor din zonă. 

CITEŞTE Propunerile lui Firea "aruncă în aer" Prelungirea Ghencea. Linie de tramvai până în Ilfov şi construirea Pasajului Domneşti de firma Primăriei

Peste 300 de proiecte de locuinţe în Bucureşti 

Nici Capitala nu stă mai bine când vine vorba de străzi sau trafic. Recent, Bulevardul Berceni s-a transformat în lac după o ploaie de doar 30 de minute.  În plus, pe multe artere din Bucureşti se circulă cu dificultate. (foto captură Google Maps, marti la ora 17.36)

În trimestrul al doilea din 2018, în București existau la vânzare 318 proiecte rezidențiale de dimensiuni medii și mari, dintre care 217 se aflau în proces de construcție, în vreme ce restul de 101 erau deja finalizate, se mai arată în analiza citată.

Finalizarea acestor proiecte va aduce pe piaţă aproape 57.000 de noi locuinţe în următorii ani, iar cele mai multe urmează a fi terminate în sectorul 6, cu 20.000 de apartamente. 

Acesta este urmat, la o distanță considerabilă, de sectorul 4 (cu 10.300 de locuințe), în vreme ce, în fiecare dintre celelalte subdiviziuni majore ale Capitalei, proiectele existente sunt programate să aducă pe piață mai puțin de 10.000 de locuințe.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO