Scade debitul Dunării la intrarea în țară

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere până la valoarea de 4.900 metri cubi pe secundă (mc/s), pe durata următoarelor zile, situându-se sub media multianuală a lunii aprilie, de 7.900 mc/s, se arată în prognoza publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până pe 27 aprilie.
Economica.net - D, 21 apr. 2019, 11:56
Scade debitul Dunării la intrarea în țară

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere, exceptând în prima parte a intervalului pe sectorul Giurgiu şi Tulcea unde vor fi în creştere.

În ceea ce priveşte prognoza pe râurile interioare, debitele medii zilnice vor fi, în general, în scădere, exceptând râurile din sudul ţării, pe cele din bazinul Bârlad şi afluenţii Prutului, unde vor fi staţionare.

„Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, în special din nordul, vestul şi centrul ţării, datorită efectului combinat al precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării”, avertizează hidrologii.

Potrivit prognozei lunare emise de INHGA, în aprilie 2019, regimul hidrologic se va situa în general la valori cuprinse între 80-100% din mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Arieş, Ialomiţa, pe Siret şi pe afluenţii săi de dreapta (exceptând Putna şi Rm.Sărat), în bazinele superioare ale Mureşului şi Jiului, în bazinul superior şi mijlociu al Oltului şi pe cursul Prutului.

Pe celelalte râuri regimul hidrologic se va situa la valori cuprinse între 50-80% din normalele lunare, mai mici (30-50%) în bazinele hidrografice ale Vedei, Bârladului şi Jijiei.

În ceea ce priveşte fluviul Dunărea, prognoza debitelor medii şi extreme lunare pe Dunăre la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) arată un nivel situat între 4.700 şi 8.000 metri cubi/secundă (mc/s), faţă de media multianuală a lunii aprilie de 7.900 mc/s.

Te-ar mai putea interesa și
Cât costă farfuriile, paharele și tacâmurile dintr-un restaurant. Sumele sunt uimitoare, iar România e în topul investițiilor din hoteluri
Cât costă farfuriile, paharele și tacâmurile dintr-un restaurant. Sumele sunt uimitoare, iar România e în topul investițiilor ...
V-ați întrebat vreodată cât costă farfuriile, paharele și tacâmurile dintr-un restaurant? Sumele vă depășesc, cel mai probabil, așteptările, chiar și atunci când este vorba despre......
Un nou concept imobiliar prinde contur în București. Proiectele sunt primele de acest gen din România
Un nou concept imobiliar prinde contur în București. Proiectele sunt primele de acest gen din România
Piața imobiliară din București se va îmbogăți cu un nou concept. Este vorba de food hall, un concept care în Europa ...
Un nou lanț de magazine cu prețuri mici a venit în România. E al unui gigant german
Un nou lanț de magazine cu prețuri mici a venit în România. E al unui gigant german
Grupul REWE, care a intrat în România în 2001 cu lanțul de supermarketuri tip discount Penny, se va extinde pe plan local ...
SUA sau China? Cine câștigă din războiul tarifelor impuse de Donald Trump. Supriza s-ar putea să fie mare
SUA sau China? Cine câștigă din războiul tarifelor impuse de Donald Trump. Supriza s-ar putea să fie mare
SUA sau China? Cine câștigă din războiul tarifelor impuse de Donald Trump? În mod normal ar trebui ca răspunsul să ...